Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: gneta Lagerfeldt.

Reportage: Gustaf Hellström är den starkaste kandidaten till stol 18 i Svenska Akademien. SE träffar honom och tar en promenad vid Blockhusudden.

Reportage: Många familjer har det svårt nu under kriget. Pengarna räcker inte till. SE hälsar på hemma hos maskinreparatör Knut Larsson och hans familj i Bromma. Han har fem söner. Bilder från deras vardagsliv. De berättar hur tufft det är att få mat på bordet nu när alla priser har gått upp och få saker finns att få tag på.

Reportage: Se träffar Fredrik Tengwall. Han är 79 år och hans bostad är märklig. Det är en liten låda på marken i Söderbrunns koloniområde nära Djursholm.

Reportage: Calle Westergren var en duktig brottare. Nu har han sadlat om till travkusk! Tidningen träffar honom på Jägersro.

Bilder: SE har besökt Jönköping i jakten på söta flickor. På bild: Maj Fahlborg som jobbar på Junex. Britt Sjöbeck som ritar kartor. Maj Sjöstedt. Mabel Carlsson.

Bilder: SE har tagit bilder på unga kvinnor som arbetar på kontor: Maj-Gun Carlström, Rigmor Alfheim, Nanna Gillberg, Ann-Margret Svärd, Britta Sandberg, Margit Dietsch, Karin Strand, Hilda Salgman, Iréne Sterner.

Bild: Helsidesbild på Lisbeth Edlund.


Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 631340800

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 38 1942 Fredrik Tengwall, Maj Fahlborg, Rigmor Alfheim, Hilda Salgman,Dietsch

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

362 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?