Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Åke Seyffarth.

Reportage: SE skildrar den chockerande attacken på Pearl Harbor i Hawaii. De första fotografierna från attacken har nu anlänt till Sverige och de är dramatiska.

Reportage: Socialdemokraterna har skapat nya ungdomsföreningar. Tidningen hälsade på under en sammankomst med ungdomar på Södermalm. På bilderna ser vi: Lous Eck, Joel Ljungkivst, Gurli Karlsson och andra unga socialdemokrater.

Reportage: SE har besökt Örebro för att träffa några av de mest inflytelserika männen i staden. Bild och presentation av: Sigurd Beckman, polischef i Örebro. Harald Åkerberg, chefredaktör på Örebro-Kuriren. Man besöker redaktionen och skildrar arbetet på Örebro-Kuriren.

Reportage: I ett annat reportage besöker man Hindersmässan i Örebro, en mycket populär marknad. På bilderna ser vi bl a Iris Jaconelli, en "svartögd ballongförsäljare". Einar Färig, glassnidare. Miljöer och människor på Hindersmässan.

Reportage: Åke Seyffarth är vår främste skridskoåkare. SE har träffat honom.

Reportage: Stjärnan Vivian Leigh porträtteras. Vackra bilder på Vivian Leigh i sin loge.

Reportage: SE har besökt Sollefteå där man skildrade Norrlands Trängkår och deras övningar. De utförde en dagsmarsch på tio mil, på skidor.

Reportage: Oscar Engström heter en sjöman från Gudmundrå utanför Kramfors. Nu pratas det mycket om honom eftersom han har tagit hem en vacker kvinna från Spanien som han ska gifta sig med. Hon heter Antonia Aicada. Oscar Engström smugglade henne i ett maskinrum. Vilken kärlekshistoria! Bild även på Oscar Engströms mamma, Alma Engström.

Reportage: SE har intervjuat Poul Reumert. Han är en populär skådespelare från Danmark.

BIld: Inga-Bodil Vetterlund är på en helsidesbild i tidningen. Hon är skådespelare.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 622599349

Visningar 178

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 8 1942 Pearl Harbor, Örebro, Hindersmässan, Einar Färig, Vivian Leigh

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

378 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?