Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Reportage: Tidningen har besökt Bollnäs och gjort ett reportage där. Anledningen är att Bollnäs har blivit stad! Bollnäsborna jublar åt detta. Bollnäs är Hälsinglands just nu största stad. Bild på Odengatan från ovan. Det bor 4 500 invånare i Bollnäs. Staden är ett köldhål. Det är ofta kallt här. Här berättas om atmosfären i Bollnäs och man träffar några intressanta Bollnäsbor: Sven Johansson är sportredaktör på tidningen Ljusnan. Bild på honom. Bild på Elis Ellis. Han driver ett hotell i staden. Bild på landsfiskal Ragnar Stenborg-Pettersson. Bild på August Sävström, gammal pråmskeppare. Riksdagsmannen och chefredaktören för Ljusnan, Elon Andersson. Gösta König är köpman i Bollnäs. Bild på honom i butiken.

Reportage: De flesta etablerade artister i Sverige har fått sadla om nu under kriget för att bli fältartister. På det sättet bidrar de till att hålla modet uppe hos alla de svenska soldater som är i beredskap. Tidningen följde med dansaren Else Fischer, sångaren Ester Estery, Tore Strid, Artur Strid när de besökte soldaterna, någonstans i Sverige. På bild ser vi bl a soldaterna Magnus Modin från Vålådalen, Valter Sjöström från Offerdal, Gösta Arborén från Hudiksvall.

Reportage: Slaget om Manila rasar vidare. Japaner och amerikaner attackerar varandra. SE har varit i Filippinernas huvudstad för att skildra dramatiken och lidandet.

Bild: Stor helsidesbild på Maj-Britt Håkansson-Fant. Hon är skådespelare, har ett mörkt "exotiskt" utseende och är gift med Geroge Fant.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 621965247

Visningar 156

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 2 1942 Bollnäs, Gösta Arborén, August Sävström, Gösta König, Filippinerna

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?