Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Inga-Greta Solbreck-Möller och Kerstin Solbreck.

Reportage: SE har träffat Håkan Sterky. Han är nyutnämnd chef för Kungliga Telegrafverket. Han är både professor och generaldirektör. Privat älskar han att undersöka tekniska prylar och han visar upp det under intervjun.

Reportage: Conny Söderström började som bonddräng. Nu är han en firad tenor! SE träffar honom. På bilderna ser vi honom tillsammans med barnen och hustrun Kajsa Söderström.

Reportage: Vid Kåbrinken, i hörnet av Prästgatan finns en frisersalong. SE besöker den och fotograferar Inga Samuelsson. Vi får följa med henne medan hon gör sitt arbete.

Reportage: Knut Martin är rösten bakom Journalen, Svensk Filmindustris nyhetsinslag på bio. SE följer honom medan han arbetar.

Reportage: I ett annat reportage får vi följa Gustaf Boge på fältet. Han är filmfotograf. Vi får följa med när han filmar ett inslag i Journalen i Vålådalen söder om Åre.

Reportage: Framtidens slagskepp kommer att utrustas med ett eget flygfält! SE beskriver framtidens krigsfartyg, ett sorts hangarfartyg på vilket ett flygplan kan landa. Fotografier och illustration.

Reportage: USA:s armé har blivit mycket vackrare, skriver SE. Orsaken är att kvinnor nu har börjat bli soldater. De har dekorativa former och de har make-up. Så här söta och vackra har ni aldrig sett soldater förut, skriver SE.

Reportage: SE har träffat Lil Yunkers. Hon är sångerska och nu ser vi henne på flera bilder.

Reportage: Sven Sigurdsson är 25 år och student i juridik i Uppsala. Han kommer från Östhammar och har engagerat sig i Folkpartiet.

Reportage: Scalateatern har haft revy. På bild: Artur Rolén, John Melin, Vera Lindby, Stina Fäktenmark, Dittan Järrestedt, Harriet Jehler.

Bild: Officersdottern Alice Andresénz från Falun är på en helsidesbild i SE. Hon är 21 år och elegant, skriver tidningen.


Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 631662056

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 41 1942 Håkan Sterky, Kerstin Solbreck,Lil Yunkers,Gustaf Boge,Andresénz

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

383 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?