Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Eivor Landström, skådespelare som även hjälper flyktingbarn från Finland.

Reportage: SE har besökt Idkerberget utanför Borlänge för att skildra gruvdriften där. Vi får komma ner i gruvan och möta de smutsiga hårt arbetande män som befinner sig där. Vi får också bilder från samhället Idkerberget.

Reportage: Hotell Anglais vid Stureplan i centrala Stockholm har förvandlats till en samlingscentral för finländska krigsbarn nu under kriget. Tidningen besökt Hotell Anglais som var proppfullt av finska barn med namnlappar runt halsen. Här beskrivs hur dessa barn inspekteras och tas om hand av kvinnorna som arbetar där. Man undersöker deras tänder och om de har TBC och man delar ut leksaker till dem. Hela Sverige ställer upp just nu för alla små finska barn som väller in i landet.

Reportage: Drottning Fawzia av Iran är världens yngsta drottning. Nu publicerar SE nya bilder på henne och familjen. Drottning Fawzia är född 1921 och därmed världens yngsta drottning!

Reportage: Det har börjat hända märkliga saker i Osby. Doktor Gunnar Rosendal i Osby är präst i Osby kyrka. Han har börjat inkorporera katolska element i gudstjänsten, något som inte ses med blida ögon av Svenska kyrkan. Tidningen reste ner till Osby kyrka för att uppleva detta med egna ögon.

Reportage: Curling är en sport som har börjat bli populär i Sverige. Tidningen följde med några entusiaster ut på en frusen sjö och dokumenterade deras curlingspel. På bild ser vi följande curlingspelare: Karl Eric Wiesel, Axel Nordenstedt, Håkan Westergren, Gunnar Säwensten, Herbert Kastengren, Knut Ljungqvist, Rudolf Eklöf, Hubertus Ubbens m fl.

Reportage: Det är väldigt kallt denna krigsvinter. Havet är fruset mellan Gotland och fastlandet. Detta löses med hjälp av flygtransporter av livsmedel och förnödenheter till gotlänningarna. SE följde med när detta flögs över.

Bild: Barbro Liberg är på en helsidesbild i tidningen. Hon är skådespelare.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 624809013

Visningar 110

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 7 1942 Idkerberget, Osby, Iran, Gunnar Säwensten, Hubertus Ubbens, Curling

Pris

129 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?