Beskrivning

Tidningen Femina från 1954.

Reportage: Femina har rest till Lekvattnet, en by nära norska gränsen en bit från Torsby. Här bor Ejnar Johannesson och hans familj. Helt ensam har han byggt deras bostad, genom att hugga sten och bära timmer. Han vandrar ofta över gränsen för att göra ärenden i Norge. Femina intervjuar honom om hur det är att leva i Lekvattnet. Bild på sonen Bengt Johannesson som precis har kommit hem från Öjemoen i Norge. Bild på Ejnars mor fru Paulina Larsson. Bild på svärmor Ester Johannesson vid en spinnrock m.m.

Reportage: Börje Aderheim är ingenjör och hans unga fru heter Anna-Greta Aderheim. Hon är mycket vacker, skriver tidningen. Paret har stått i bostadskö i fyra år och nu äntligen har de fått en egen lägenhet! Femina får komma in i lägenheten och ta bilder i de olika rummen. Anna-Greta Aderheim är anställd på NK:s textilkammare och lägenheten ligger i Stockholm. Se så fint de har inrett!

Reportage: Ingrid Samuelsson skriver om ordet "lilla" som ofta används när man tilltalar kvinnor. Man säger "lilla damen", "lilla frun" o s v. Men man säger aldrig "lille herrn". Varför är det så? Som medelålders kvinna tycker Ingrid Samuelsson att det känns konstigt att bli tilltalad med "lilla frun" av pojkar i tonåren. En teori som Ingrid Samuelsson har är att män säger så med kärlek eftersom de tycker om att deras kvinna är mindre än dem, på samma sätt som de flesta kvinnor vill ha en karl och en älskare som är större och starkare än dem.

Reportage: Margit Palm har startat en specialfirma för barnkläder hemma vid köksbordet. Företaget heter Margit Konfektion. Tidningen träffar henne och några av hennes kläder visas upp. Margit Konfektion har blivit en av de populäraste barnklädesleverantörerna i landet.

Reportage: Roland Zetterwall går i Högalids folkskola och han ska bli möbelsnickare. Bild på honom medan han snickrar. Femina har besökt klass 8 Y i Högalid för att prata med pojkarna där om varför de har valt att satsa på yrket möbelsnickare. Även Roland Rudström och Johan Mattisson intervjuas och fotograferas.

Reportage: Tidningen har besökt Beckomberga och träffat docent och överläkare Zander Izikowitz samt doktor Rune Dimberg. De berättar om hur alkoholister behandlas där.

Handarbete: Så stickar du en rak kofta till ett barn. Beskrivning.

Samt: Vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 643 841 244

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Femina 24 1954 Lekvattnet, Börje Aderheim, Roland Zetterwall, Margit Palm

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

476 omdömen

Läs omdömen