Beskrivning

Upptäck en sällsynt och utsökt representant för svensk keramikhistoria – en antikt flintgodsvas från Rörstrand, skapad under den gyllene eran kring sekelskiftet 1800/1900. Denna eleganta vas, med sin imponerande höjd på 27 cm, är ett strålande exempel på den stilistiska rikedom och det konstnärliga uttryck som definierade jugendstilen.

Tillverkad av det anrika Rörstrand, en institution i svensk porslinstillverkning sedan 1726, bär denna vas på en rik historia av hantverksskicklighet och designinnovation. Den är dekorerad i en klassisk blåvit färgskala, där blomstermotiven är omsorgsfullt framställda med en detaljrikedom som är karakteristisk för denna period. De dubbla handtagen och den smäckra formen fulländar en design som kombinerar både funktion och estetik, en hyllning till naturens skönhet i linje med jugendstilens ideal.

Vasens exceptionella skick, bevarad genom över ett sekel, gör den till ett oemotståndligt objekt för den seriösa samlaren. Den passar utmärkt i både klassiska och moderna miljöer och erbjuder en elegant brygga mellan tradition och nutid. Vare sig den används som en dekorativ pjäs eller som en central del i en antikvitetssamling, tillför denna vas en omisskännlig känsla av kultur och historia till vilket hem som helst.



Välkommen till vår vintagebutik!


Vi är stolta över att erbjuda en unik samling av vintageföremål som har en historia att berätta. Varje föremål i vår butik har valts ut för dess charm och karaktär.

Observera att eftersom våra föremål är vintage, kan de ha spår av användning, inklusive repor, smuts, och försämring på grund av åldrande. Dessa är inte fel, utan snarare en del av varje föremåls unika historia.

Vi gör vårt bästa för att beskriva och fotografera varje föremål noggrant. Om du har några frågor eller funderingar om ett specifikt föremål, tveka inte att kontakta oss i förväg. Vi är här för att hjälpa till!

Tack för att du stöder vår vintagebutik. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta det perfekta föremålet för att lägga till i din samling.

Objektnr 641 874 451

Visningar 58

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Antik Rörstrandvas i Flintgods – Jugendstil, Sekelskifte 1800/1900, 27 cm

Pris

1 900 kr

Porslinblomma

Kristianstad, Sverige

4.9

Porslinblomma

Företag

Toppsäljare

635 omdömen

Läs omdömen