Beskrivning

Upptäck en sällsynt skatt för din samling eller ditt hem - denna vackra terrin med lock, tillverkad av fajans under tidigt 1800-tal. Detta fantastiska exempel på tidig europeisk keramik är ett absolut måste för alla som uppskattar antik inredning, vintage keramik eller unika inredningsdetaljer med historia.

Exklusivt Hantverk och Design
Denna terrin är ett mästerverk av handmålat fajanstone med en mjuk, krämfärgad glasyr som vackert framhäver dess klassiska blommotiv i dämpade nyanser av blått och grönt. Varje detalj, från den elegant svängda kroppen till det fint utformade locket med sitt dekorativa handtag, bär vittnesbörd om hantverksskickligheten från sin tid.

Historisk Betydelse och Användning
Terriner som denna användes ofta för att servera soppor och andra rätter under formella middagar och var en symbol för status och elegans i det förra seklets finare hem. Dess utomordentliga skick med minimalt slitage gör den till en sann raritet som bevarats genom generationer.

Stil och Inredning
Med sin tidlösa design passar denna antika terrin perfekt i klassiska eller shabby chic-inspirerade miljöer, där den kan fungera både som ett praktiskt serveringsföremål och som ett dekorativt objekt i ett vitrinskåp eller på en byrå. Dess unika estetik gör den även till en perfekt accent för en rustik eller fransk lantstil.

Unika Egenskaper

Tillverkningsår: Tidigt 1800-tal
Material: Handmålad fajans
Skick: Utmärkt, med endast minimalt slitage i enlighet med ålder
Sökord: Antik terrin, vintage fajans, handmålad keramik, klassisk inredning, shabby chic serveringsfat, antik inredningsdetalj.

Missa inte chansen att förvärva denna unika antika terrin, en verklig raritet som sällan dyker upp på marknaden. Lägg ett bud idag eller köp nu för att säkra detta enastående föremål till din samling!



Välkommen till vår vintagebutik!


Vi är stolta över att erbjuda en unik samling av vintageföremål som har en historia att berätta. Varje föremål i vår butik har valts ut för dess charm och karaktär.

Observera att eftersom våra föremål är vintage, kan de ha spår av användning, inklusive repor, smuts, och försämring på grund av åldrande. Dessa är inte fel, utan snarare en del av varje föremåls unika historia.

Vi gör vårt bästa för att beskriva och fotografera varje föremål noggrant. Om du har några frågor eller funderingar om ett specifikt föremål, tveka inte att kontakta oss i förväg. Vi är här för att hjälpa till!

Tack för att du stöder vår vintagebutik. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta det perfekta föremålet för att lägga till i din samling.

Objektnr 641 874 414

Visningar 81

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Antik Fajansterrin med Lock - Ett Unikt Tidsdokument från 1800-talet

Pris

1 900 kr

Porslinblomma

Kristianstad, Sverige

4.9

Porslinblomma

Företag

Toppsäljare

635 omdömen

Läs omdömen