Beskrivning

Rosenskära Cosmos 'Day Dream'
Den storblommiga Cosmos 'Day Dream' är en imponerande ettårig växt som når en höjd av 90 till 120 cm och blir en dekoration i alla trädgårdar. Den utmärker sig med vackra, stora blommor i nyanser av pastellrosa med en delikat, mörkare nyans som utgår från de gula mittpunkterna. Dessa blommor är arrangerade på subtila, tunna stjälkar och dyker upp ovanför känsliga, fjäderlika blad för att skapa ett spektakulärt arrangemang.
Denna växt föredrar väldränerad jord och växer bäst i full sol eller halvskugga och blommar rikligt från juli till den första frosten. För att uppmuntra fortsatt blomning rekommenderas det att regelbundet ta bort förbrukade blommor. Viktigt när man odlar rosenskära är att man inte gödslar för mycket, då producerar plantorna mer bladmassa och färre blommor. Rosenskäror kan behöva bindas upp eller stöttas om de står på en plats som är utsatt för vind. Rosenskäror är lättodlade och tåliga och ger stor effekt i rabatt och buketter.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemp. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.
Direktsådd: Vattna såytan innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Förodling rek. för tidigare blomning.

Objektnr 642 180 057

Visningar 188

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Rosenskära Cosmos 'Day Dream´, höjd ca 110 cm, blom till frost, 30 frön

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

4 029 omdömen

Läs omdömen