Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Husmodern från 1932.

Omslaget: Målning av Robert Löfgren.

Reportage: Husmodern har besökt Tyresö slott. Här håller Märta Lilliecreutz till och hon är på bild. Hon var mångårig husföreståndarinna åt markis Claes Lagergren som tyvärr avled för två år sedan. Märta Lilliecreutz visar runt och vi får se många bilder och beskrivningar av de olika delarna på Tyresö slott samt ägorna därikring.

Reportage: Elli Pihlava arbetade i köket på kanalbåten "Nils" när den plötsligt förliste utanför Västervik i januari 1928. Tack vare hennes heroiska ingripande lyckades alla i besättningen utom en räddas till livet. Elli Pihlava hyllades över hela världen för sin insats. Nu är Elli Pihlava död. Hon avled av tuberkulos. Men Elli Pihlava fick en son som heter Vilhelm Pihlava. Han är på bild och han hyllas, precis som sin mor. Sexårige Vilhelm Pihlava har mist sin unga mor, men han har fått en fostermor som heter Anna Danielsson.

Reportage: Den berömda författaren Serge de Chessin från Frankrike skriver om sina erfarenheter av den svenska kvinnan. Hur skiljer hon sig egentligen från fransyskan? I Frankrike ser man på den svenska kvinnan som en lång amason som har alldeles för mycket muskler för att det ska passa på en kvinnokropp. Serge de Chessin har nu lärt känna den svenska kvinnan bättre och nu kan hon berätta.

Reportage: Husmodern har besökt Ekbacken i Stockholm. Det här är ett slumområde med många fattiga kvinnor. Här beskrivs misären, men också allt som görs för att hjälpa fattiga, krymplingar och äldre.

Reportage: Vem ska egentligen bestämma mest i hemmet, är det herrn i huset eller hustrun? Hemmet må vara kvinnans plats, men det finns faktiskt frågor där mannen bör träda in och med stadig hand bestämma! Husmodern skriver om könsroller i hemmet.

Reportage: Husmodern har besökt Ronneby Brunn och nu skildras platsen i bild och text. Hit kan du åka om du vill ha en hälsofrämjande semester i sommar!

Reportage: Talar du i sömnen? Detta besvär kan botas, skriver Husmodern, som förklarar hur.

Artikel: Husmodern har fått en kortare intervju med Josephine Baker, som är på bild. Sångerskan från Frankrike får bl a frågan om hon är rädd för att bli fet.

Bild: Emma Rohlén från Örebro är på bild. Snart fyller hon 60 år!

Bild: Augusta Fränckel från Härnösand är också på bild. Hon blir 70 år i augusti.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Varenr. 641 668 789

Visninger 76

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Husmodern 32 1932 Tyresö slott, Märta Lilliecreutz, Elli Pihlava,Fränckel,Rohlén

Pris

139 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

479 anmeldelser

Læs anmeldelser