Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Husmodern från 1932.

Reportage: Husaga är fortfarande relativt vanligt i Sverige, skriver Husmodern. Somliga äkta makar tillrättavisar fortfarande sina hustrur med våld. Tidningen har intervjuat en kvinnlig advokat som berättar att hon har träffat kvinnor vars män har slagit dem, och det har t o m rört folk från medelklassen, intellektuella familjer. Vissa kvinnor som vill skiljas provocerar fram aga från maken, genom att t ex salta soppan alldeles för mycket och irritera mannen med småsaker så att hans vrede slutar i en örfil. I ett sådant fall är det faktiskt mannen som är offret, konstaterar Husmodern.

Reportage: En svensk husmor som bor i Kapstaden skriver i Husmodern om sin tillvaro i det exotiska landet. Hon har svarta tjänare som tyvärr är tjuvaktiga. Hon skriver att alla svarta människor ser likadana ut i ansiktet så att lämna signalement till polisen är meningslöst. Mångfalden är slående. I centrum talas en mängd språk och de rika har svarthyade chaufförer i lyxbilar. Halvblod och indier skriker på gatan att de vill sälja saker, skriver husmodern. Tidstypiskt reportage om Sydafrika.

Reportage: "Mor Stina" är en spågumma i Värmland. Hon är på bild. Folk kommer långväga ifrån för att träffa denna kloka gumma och bli spådda. Hennes syster bor i Filipstad och hon har blivit förmögen på att spå. Ytterligare bild på Stina framför sin kortlek, redo att spå Husmoderns reporter.

Reportage: Husmodern skriver om ett gripande fall där ett litet barn dog på sjukhus.

Reportage: Gör du fel när du syr? Husmodern visar med bilder vilka de vanligaste missarna är när man syr kläder.

Artikel: Författare Ingeborg Björklund är på bild och hon intervjuas.

Annons: Helsida: Nya Ford V8, en fantastisk bil.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Varenr. 638 946 051

Visninger 80

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Husmodern 21 1932 Husaga, Spågumma, Sydafrika, Ingeborg Björklund

Pris

119 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

479 anmeldelser

Læs anmeldelser