Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Husmodern från 1932.

Omslaget: Lennart Bernadotte tillsammans med sin fästmö Karin Nissvandt.

Reportage: Alla pratar om Prins Lennart och Karin Nissvandt just nu. Det unga paret ska förlova sig och nu porträtteras båda i Husmodern. Så kommer deras liv tillsammans att bli.

Reportage: Paul Sandegren är komminister i Maria i Stockholm. Nu får Husmodern komma hem till honom för att se hur han bor. Hustrun Ingrid Sandegren är också på bild i vardagsrummet. Nu berättar de och visar hur de har inrett.

Raportage: Transpiration, d v s svett är obehagligt och många kvinnor kämpar med att bli av med det. Husmoderns medarbetare doktor Gärda von Geijerstam förklarar hur du bör göra. Tvätta med tvål under armarna, morgon och kväll. Ha aldrig åtsittande kläder. Tvätta armhålan med formalinsprit. Vi får också tips mot fotsvett, dålig andedräkt med mera.

Reportage: Husmodern intervjuar en baderska som heter Hulda. Hennes jobb är att bada och tvätta gästerna på badinrättningar. Utländska gäster blir förfärade när de upptäcker att det är en kvinnlig baderska som ska tvätta deras kroppar, men baderskan, hon är van vid att tvätta karlar. De har många lustiga anekdoter om roliga människor de har tvättat.

Reportage: Husmodern har intervjuat några kända svenskar om deras första kärlek. Vad minns de? Intervjuade: Ingeborg Björklund, professorska Gunhild Tegen, skådespelare Elisabeth Frisk, friherrinna Signe Ehrenborg-Lorichs, författare Astrid Forsberg.

Bild: Eleonora Frödin i Aspudden är på bild. Hon fyller snart 60 år.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Varenr. 645 285 017

Visninger 30

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Husmodern 11 1932 Paul Sandegren, Lennart Bernadotte, Karin Nissvandt, Ehrenborg

Pris

119 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

479 anmeldelser

Læs anmeldelser