Beskrivelse

Oversat af

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Nazistisk/tysk krigsleksak i form av en Panzerabwehr-Kanone från Andra världskriget. Serien heter Darstellungen aus der Wehrmacht och innehöll små bakelitleksaker som delades ut under nazistiska insamlingskampanjer under andra världskriget. De gavs ut i två serier, 1940 och 1941, i samband med insamlingar för Winterhilfswerk des deutschen Volkes och andra krigsrelaterade ändamål.

Den första insamlingen, den 17 augusti 1940, leddes av Deutsches Rotes Kreuz. Leksakerna i form av militära fordon, krigsskepp och manskap fungerade som tackgåvor och var kopplade till propagandan för att främja patriotism och stöd för krigsinsatsen.

Den andra insamlingen, under 2. Kriegswinterhilfswerk 1940/41, genomfördes under "Tag der Wehrmacht" den 22-23 mars 1941 av flera nazistiska organisationer. Syftet med leksakerna var att genom symbolik kopplad till militären, särskilt riktad mot barn, stärka stödet för krigsinsatsen och sprida nazistiska ideal om plikt och lojalitet.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Varenr. 647 909 370

Visninger 38

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Tysk Panzerabwehr-Kanone från Tredje riket & Andra världskriget 1941

Slutter 20 okt. 20:37

Førende bud

8 SEK

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verificeret

Topsælger

1 860 anmeldelser

Læs anmeldelser