Beskrivelse

Oversat af

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Tyskt nålmärke från Tredje riket och andra världskriget ur serien "Germanische Schwerter und Dolche" (Germanska svärd och dolkar). Märkesserien bestod av åtta detaljerade märken prydda med halvädelstenar i olika färger och släpptes under den första insamlingskampanjen för Kriegswinterhilfswerk des deutschen Volkes (Krigsvinterhjälpen för det tyska folket) 1939/40. Insamlingen, som genomfördes den 4-5 november 1939, leddes av SA, SS, NSKK (Nationalsozialistische Kraftfahrkorps) och NSFK (Nationalsozialistische Fliegerkorps).

De svärd som avbildas har sina rötter i arkeologiska fynd och representerar olika stridsvarianter som kunde associeras med det "tysk-germanska" arvet. Nazisterna använde dem i sin propaganda för att stärka sin nationalistiska berättelse och knyta an till en idealiserad och heroisk germansk historia. Genom att utnyttja forntida vapen skapade de en koppling mellan dåtidens krigare och deras egen militaristiska ideologi, vilket hjälpte till att legitimera sin historieskrivning och sina ideologiska mål.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Varenr. 647 909 367

Visninger 73

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

WW2 1941, Forngermansk stridssvärd med halvädelsten, SS/SA

Slutter 20 okt. 20:29

Førende bud

1 SEK

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verificeret

Topsælger

1 860 anmeldelser

Læs anmeldelser