Beskrivelse

Oversat af

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Das Ehrenkreuz der Deutschen Mutter i guld (valör), det tyska moderskorset i guld med originaletui tillverkad av Wilhelm Deumer i Lüdensheid. Ett toppexemplar där själva korset är i mint condition med stark, klar gyldlyster.

Das Ehrenkreuz der Deutschen Mutter i guld var den högsta och mest prestigefyllda utmärkelsen som nazistregimen delade ut till tyska kvinnor för att främja moderskap och stärka den ariska befolkningen. Instiftad den 16 december 1938 av Adolf Hitler själv blev utmärkelsen en central del av regimens propaganda för att höja moderskapet till en nationell plikt.

Utmärkelsen i guld gavs till kvinnor som hade fött och uppfostrat minst åtta barn, vilket var deras deras bidrag till det tyska folkets fortlevnad. Korset bars med stolthet och blev ett synligt tecken på en kvinnas betydelse för nationen i en tid då den nazistiska ideologin betonade hennes roll som "folkets moder." Adolf Hitlers namnteckning finns ingraverad på baksidan, vilket ytterligare förstärkte kopplingen till regimen och dess krav på uppoffring och lojalitet till Tyskland.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner, använd INTE Traderabetalning. Jag skickar då ett vinnarmail med billigast samfrakt och kontonummer inom kort.

2. Betalning inom 4 bankdagar (bokfört på kontot senast fredag)

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Varenr. 647 909 352

Visninger 75

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Køb mere og spar på fragten

 

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Das Ehrenkreuz der Deutschen Mutter i guld med etui. Deumer i mint condition!

Slutter 20 okt. 20:07

Udbudspris

0 Bud

1 500 SEK

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verificeret

Topsælger

1 860 anmeldelser

Læs anmeldelser