Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Reportage: Alfhild Bergholtz bor i Casablanca i Marocko. Nu skriver hon själv i Husmodern hur det är att ha arabiska tjänare. Det är viss skillnad att ha en tjänare som är arab, jämfört med att ha en hushållerska hemma i Sverige.

Reportage: Hur mycket ska egentligen kvinnan bestämma i hemmet, och hur mycket får mannen lägga sig i? De som svarar på den frågan är: Olof Winnerstrand, Ivar Kåge, Marika Stiernstedt, Cissi Löfberg, Ellen Guinchard, Ebbe Lieberath, Mabel Göransson, Ruth Hamrin-Thorell. De flesta är överens om att mannen har ett veto när det gäller uppfostran av pojkar. Han ska inte bara bestraffa pojkarna, han ska berömma dem också. Även om hemmet av naturen är kvinnans domäner så finns det faktiskt områden där mannen är herren som bestämmer!

Reportage: Husmodern har träffat grevinna Ebba Cronhielm af Flosta och tagit en bild på henne medan hon instruerar hur man bakar bröd. På bild ser vi även Irma Stokkebye-Went som demonstrerar en sinnrik ugn för brödbak. Nu berättar de båda hur det är att driva ett bageri.

Reportage: Husmodern hyllar fru Anna Pettersson. Hon bor i en av arbetarbostäderna i Gustavsberg och hon har adopterat och uppfostrat inte mindre än 36 barn, barn som annars löpte risk att fara illa. Bild på Anna Pettersson och barnen. När hon började ta hand om barn för 30 år sedan fanns det ingen Barnavårdsnämnd i Sverige. Hon har alltid följt sitt hjärta och därmed blivit en svensk kvinna som är värd alla hyllningar vi kan uppbringa!

Reportage: På Hornsbergs strand 14 i Stockholm, i Stadshagen, finns Mariedal, en gård vid Karlbergssjön. Den gick tidigare under namnet Westinska gården. Numera vårdas de som är sjuka av lupus här. Bild på gården. Husmodern beskriver miljöerna och verksamheten här med 40 lupuspatienter.

Annons: Helsida: AB Banankompaniet i Frihamnen i Stockholm.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 633373824

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 11 1930 Alfhild Bergholtz, Ebba Cronhielm af Flosta, Stokkebye

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?