Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Omslaget: Oljemålning av Dagmar Rosenmüller.

Reportage: Husmodern har besökt Luvos, en by utanför Jokkmokk. Här norr om polcirkeln har en familj bosatt sig i det karga klimatet. Det är reportern Gerda Schillander som har rest hela vägen från Helsingborg och upp hit, först med tåg och sedan med bil. Hon får komma in i ett vanligt hem och fotografera det. Hon fotograferar också husmodern i hemmet och hennes barn. Här uppe pratar man med en trevlig norrbottnisk accent. Reportaget ger en inblick i hur det var att vara husmor här uppe i ödemarken där väldigt lite växer, men där man har gott humör ändå!

Reportage: Reporter Maj Hirdman minns tillbaka hur modet var i början av 1900-talet och hur det har utvecklats fram till det moderna 1930-talsmodet. En sak är säker: kvinnor kan klä sig bekvämare idag!

Reportage: Elin Wägner skriver om en ny bok av Sigmund Freud, om människors lidanden. Hur kommer det egentligen sig att människor lider? Elin Wägner har svaret!

Reportage: Tidningen har träffat en ung svensk husmor som har flyttat till staden Santa Ana i El Salvador. Kulturkrocken var stor. Hur gör man till exempel för att få tag i en duktig kokerska bland alla indianer? Här beskrivs hur en svensk kvinna upplevde Centralamerika på 1920- och 1930-talen.

Reportage: Victoria av Baden är död och nu vänds blickarna mot kronprinsessan Louise Mountbatten. Husmodern tecknar ett porträtt av henne. På bild ser vi bl a hur hon blir buren i en bärstol av kineser under resan i Kina. Louise Mountbatten älskar att resa.

Annons: Helsida: Chevrolet automobil.

Annons: Helsida i färg: Tvätt-Björn, tvättmedel.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 632666593

Visningar 85

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 18 1930 Luvos, Jokkmokk, Elin Wägner, El Salvador, Gerda Schillander

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?