Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Omslaget: Oljemålning av Elsa Celsing.

Reportage: Husmodern kommer att ha en monter vid den stora Stockholmsutställningen 1930 som snart äger rum. På bild ser vi några av deltagarna i samspråk med varandra. De är: Ebba Frick från Hemslöjdsförbundet, Stina Rodenstam som är statens instruktör i hemslöjd och landshövdingska Stina Edén.

Reportage: Husmodern har varit i Ungern för att ta reda på vad som kännetecknar ungerska kvinnor. Det visar sig att den ungerska kvinnan hellre sitter på gatan och tigger än arbetar. Ungerska kvinnor är lata, menar Husmodern. Bilder på ungerska kvinnor. Det är Christina Petrén-Schwarcz som skriver detta.

Reportage: Hur ser egentligen husmödrar världen runt ut? I ett reportage med bilder berättar Husmodern hur utseendena skiljer sig mellan kvinnor i Frankrike, Italien, USA och andra länder. Engelska kvinnor ser ofta tärda ut, med veck runt munnen. Italienskan är välfriserad o s v.

Bild: Drottning Victoria av Baden, även kallad Drottning Victoria av Sverige, är död. Husmodern publicerar ett fotografi på henne som man kan sätta upp på väggen.

Bild: Vackra bilder unga Drottning Astrid av Belgien tillsammans med lilla dottern Joséphine-Charlotte av Belgien. 2 sidor.

Annons: Ford automobil.

Annons: Helsida i färg: Fyffes bananer.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 632631342

Visningar 96

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 15 1930 Christina Petrén-Schwarcz, Ebba Frick, Stina Rodenstam, Ungern

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer för dig