Beskrivning

Tidningen Husmodern. Midsommarnumret från 1930.

Reportage: Husmodern har besökt Skattungbyn utanför Orsa i Dalarna för att skildra hur prästfrun i Skattungbyn, Ruth Medén genomförde ett hjältedåd. Ruth Medén hade ett nyfött barn vid sin sida när blixten plötsligt slog ned och satte prästgården i brand! I en välskriven text berättas hela den dramatiska berättelsen som har engagerat hela byn. Bild från Skattunge kyrka. Bild på Skattunge prästgård. Bild på kullor invid vattnet i Skattungbyn.

Reportage: Berit Spong är författare. Nu har Husmodern fått komma hem till henne och fotografera olika rum i hennes vackra bostad i Örebro. Berit Spong själv är på bild i hemmet och hon intervjuas. Berit Spong berättar om sitt liv och hur hon minns äldre släktingar hemma i trakten kring Skänninge i Östergötland. Det moderna Sverige tar över allt mer nu på 1930-talet, men Berit Spong tycker att det är viktigt att även bevara delar av det gamla Sverige, så som vi minns att det var på 1800-talet.

Reportage: Husmodern har besökt Ulriksdal. Vid allén som leder fram till Ulriksdals slott finns en herrgård som heter Villa Jacobsdal. I den bor Klara Fransén. Hon är välkänd homeopat. Man träffar henne i hemmet och tar flera bilder. För Husmodern berättar Klara Fransén om sin tillvaro just nu.

Reportage: Husmodern har besökt Kristinestad i Österbotten i Finland. I Lappfjärds socken, strax utanför Kristinestad. Här skildras hur midsommar firas i denna svenskspråkiga del av Finland.

Reportage: Funkis tar över allt mer. Husmodern visar hur du kan skapa funkiskänsla när du inreder ditt hem.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 633111730

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 25 1930 Skattungbyn, Ruth Medén, Berit Spong, Ulriksdal, Klara Fransén

Pris

149 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

393 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?