Beskrivning

Ny produkt direkt från tillverkaren!
Produktbeskrivning
Dra en ritning, plocka tärningar, bygg så gott det går och försök maximera poängutdelningen! Blueprints är ett enkelt, snabbt och roligt sätt att testa hur bra du är på att optimera utkomsten efter de möjligheter som finns.

Förberedelser
Ritningskorten blandas och placeras i hög. Spelarna väljer varsin färg och tar den tillhörande spelskärmen samt poängmarkören. Bonuspoängkorten och priskorten sorteras och placeras ut i separata högar.

Alla tärningar placeras i tärningspåsen och spelarna tar varsitt ritningskort som placeras bakom spelskärmen.

Poängräkningsarket placeras så att alla när den. Spelarnas poängmarkörer placeras vid sidan av arket.

Spelets mål
Att samla så många poäng som möjligt genom att bygga konstruktioner med de tillgängliga tärningarna.

Spelets gång
Förstaspelaren börjar med att plocka fram 2:a tärningar från påsen och placera dessa på poängräkningsarkets uppmärkning. Dessa tärningar hjälper till vid oavgjorda poängresultat. Därefter drar samma spelare ett antal tärningar från påsen beroende på hur många som deltar och rullar dessa.

Spelarna tar nu i turordning varsin tärning och ersätter därefter denna med en ny från påsen. Tärningen som man har tagit ska placeras på ritningskortet på en av de rutor som har siffror på sig. Siffrorna talar om hur många tärningar som måste stå där vid slutet av spelrundan för att en spelare ska kunna tillgodoräkna sig 6 poäng för att ha följt ritningen, men man är inte tvungen att följa denna.

När varje spelare har tagit sammanlagt 6st tärningar vardera till sitt ritningskort är spelrundan slut. Då visar samtliga deltagare sina ritningskort och man räknar poäng beroende på färgen på de tärningar som man har plockat, och hur dessa står placerade. Extrapoäng delas ut om man har lyckats placera sina tärningar så att de fyller upp ritningskortet på korrekt vis. Bonuspoäng delas ut till de som får högst poängsumma. Priskort delas därefter beroende på vilka tärningar som har använts enligt fem kategorier av priser. Alla poängmarkörer ut på poängräkningsarket med hjälp av spelarnas markörer.

En ny spelrunda inleds med att tärningarna placeras tillbaka i påsen, spelarna drar nya ritningskort och 2st nya tärningar placeras

Efter tre spelrundor är det den spelare som har flest poäng som vinner.


Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 592221784

Visningar 130

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Blueprints! 6.8 på Board Game Geek

Pris

149 kr

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

7 038 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?