Traderas kopersbescherming
De kopersbescherming van Tradera helpt u als koper uw geld terug te krijgen als de verkoper de deal niet rondt nadat u betaald heeft of als het artikel niet overeenkomt met de beschrijving.
Voor Zweedse leden is kopersbescherming optioneel voor alle betaalmethoden behalve Klarna.
Voor leden uit andere landen is kopersbescherming altijd verplicht.
Wat zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van kopersbescherming?
U kunt kiezen voor onze kopersbescherming als u betaalt met een kaart, Google Pay, Apple Pay of Swish waarbij Traderas als ontvanger vermeld staat.
Kopersbescherming kan niet worden uitgeschakeld als u met Klarna of PayPal betaalt
Kopersbescherming kost SEK 5 + 5% van de kosten van het artikel, max. € 750,- Geldt ongeacht of u kiest voor factuur- of deelbetaling
Hoe maak ik gebruik van mijn kopersbescherming?
Als u met Klarna of PayPal heeft betaald, moet het geschil worden gestart vanaf uw Klarna- of PayPal-account.
Lees hier meer over het starten van een geschil
Veelgestelde vragen over kopersbescherming
Waarom moet ik kopersbescherming hebben, geldt het herroepingsrecht?
Herroepingsrecht geldt alleen als u bij een bedrijf winkelt. Het merendeel van alle deals op Tradera zijn tussen twee particulieren.
Wat kan ik doen als ik mijn artikel niet heb ontvangen en ik geen kopersbescherming heb?
Wanneer u bij een particulier heeft gekocht, dient u contact op te nemen met de verkoper om de situatie op te lossen. Als de verkoper niet reageert of als u het niet eens kunt worden over een oplossing, kunt u melden dat er een probleem is met de transactie door het artikel tussen uw aankopen te zoeken en een negatieve beoordeling achter te laten.
Wanneer u een probleem met het artikel meldt, zal onze beveiligingsafdeling het account van de verkoper controleren. We kunnen u echter niet helpen een financiële compensatie van de verkoper te krijgen als u niet over kopersbescherming beschikt.
Wat kan ik doen als het artikel niet is zoals beschreven en ik geen kopersbescherming heb?
U kunt contact opnemen met de verkoper en het probleem beschrijven om te zien of u tot een gezamenlijke oplossing kunt komen. Wij raden u aan kalm en nuchter te zijn in het contact, aangezien dit waarschijnlijk niet opzettelijk is van de kant van de verkoper.
Houd er rekening mee dat het ook om schade kan gaan tijdens het transport, en indien dit het geval is kunt u ook contact opnemen met de expediteur voor een schadevergoeding. Sommige expediteurs eisen dat de persoon die de vracht heeft gekocht, reclame maakt voor het artikel, dus soms is het nodig dat de verkoper contact opneemt.