Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Husmodern från 1931.

Omslaget: Oljemålning av Kerstin Frykstrand.

Reportage: Dagmar Karsvik har fått möjligheten att göra en spännande resa. Hon har färdats ända bort till det exotiska Kanarieöarna. Husmodern följde med. Vanligtvis är det bara de rika som har förmånen att resa till öarna med evig vår, men den här gången fick Dagmar Karsvik göra det.

Reportage: Isak Carlin är veterinär. Nu skriver han om hur man bör ta hand om en hund.

Reportage: På Grand Hotel har det nyss varit utställning av handarbete från Ungern. Våra prinsessor var där och Husmodern var på plats med kameran.

Reportage: En svensk kvinna som har fött barn på sjukhus i Frankrike berättar nu hur det var. Det blev ett inferno, mest p g a att svenska kvinnan talade en så knagglig franska. Hon skriver om ett plötsligt lavemang och skräckfyllda korridorer. Hon låg i samma rum som två andra skrikande kvinnor, utan ens någon liten skärm emellan. En intressant redogörelse över hur det var att föda barn i Frankrike i början på 1930-talet.

Reportage: Många kvinnor känner sig trötta i kroppen efter en hel dag av hushållsarbete. Husmodern visar dig dock i bild och text hur du ska använda din kropp när du bonar golv, nattar barn o s v. Skonsamma övningar för mammor!

Reportage: Nu är det funkis som gäller, eller funktionalism som det egentligen kallas. Husmodern går igenom hur ett funkiskök bör vara anordnat. Bort med alla hyllor! Ett funkiskök får aldrig ha hyllor. Förvaringen är i skåp eller lådor i stället.

Reportage: De flesta kvinnor gifter sig gärna med en man som är några år äldre. Frågan är dock om det är så bra, skriver Husmodern. Redan när en man är 30 år vill han ha lite mer lugn och ro. Samtidigt kan hans 20-åriga fru vill ha tjo och fläng, fnitter och dans.

Bild: Maria Tell i Ljungbyhed är på bild. Hon fyller snart 80 år.

Annons: Helsida: Chevrolet automobil.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 646 897 815

Aantal keer bekeken 54

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Husmodern 15 1931 Dagmar Karsvik, Isac Carlin, Maria Tell

SEK 119

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

497 beoordelingen

Lees recensies