Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Husmodern från 1931.

Omslaget: Oljemålning av Sam Uhrdin.

Reportage: Systrarna Hilda Peterson och Emma Peterson har donerat 340 000 kronor till bättre behövande. Nu hyllas de för sin givmildhet av Husmodern som har besökt deras hem för att ta bilder i de olika rummen. Ursprungligen kommer systrarna från Norrköping men de slog sig senare ner i Stockholm. De bor nu i en magnifik paradvåning på Linnégatan. Nu har fröken Hilda Peterson gått bort, liksom deras bröder. På väggarna hänger äkta förnäm konst av bl a Carl Larsson och Bruno Liljefors. Dessa förmögna systrar har hjärtat på det rätta stället. Deras rika pengagåva ska nu gå till fattiga människor i Sverige.

Reportage: Stockholms vandrarförening har funnits i 5 år. Nu firade man jubileet genom att utföra en vandring mellan Huddinge och Fittja. Husmodern följde med och tog bilder. Ledare var kapten Ragnar Ehrnfeldt. Bild på honom. Här berättas om de fina insatser för vandringssporten som Ragnar Ehrnfeldt har gjort. Han intervjuas.

Reportage: Professor Gustaf Jaederholm skriver om romantiken och hur viktigt det är att vi gör upp med den. På 1800-talet gick romantiken överstyr, menar Gustaf Jaederholm. Dagens unga par bör tänka lite annorlunda kring kärleken och inte vara för romantiska. Endast så kan vi undvika fler skilsmässor i det här landet.

Reportage: Prins Carl har fyllt 70 år! Husmodern var på plats med en fotograf vid Hovslagaregatan 7 i Stockholm medan prinsen och de inbjudna till kalaset dök upp där.

Artikel: Ester Ståhlberg är författare. Hon pustar just nu ut i villan på Brändö i Helsingfors efter ett fruktansvärt drama. Hon och maken Kaarlo Juho Ståhlberg, Republiken Finlands förste president, blev kidnappade och bortförda till gränsen mot Ryssland. Genom hela denna prövning behöll de sin lugn och sin värdighet. Paret Ester Ståhlberg och Kaarlo Juho Ståhlberg är sanna patrioter och förebilder för det finländska folket. Bild på Ester Ståhlberg och blommorna hon har fått efter att ha fått återvända till Brändö.

Annons: Helsida i färg: Gevalia kaffe.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 646 676 228

Aantal keer bekeken 46

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

 

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Husmodern 11 1931 Ragnar Ehnfeldt, Hilda Peterson, Ester Ståhlberg

SEK 129

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

497 beoordelingen

Lees recensies