Beschrijving

Vertaald door

Physalis/Kapkrusbär

Detta är en sort som ger stora frukter på friska plantor. Smaken är exotisk med sin supersöta, syrliga och aromatiska smak.

Frukterna är lagringsbara och kan fortfarande skördas efter de första lätta frostnätterna, vilket gör dem till en bra källa till vitaminer sent på året.

Physalis är väldigt lättodlad och har en söt och syrlig smak. Detta är alla barns favorit och fungerar jättebra att odla i kruka. En planta ger mängder av bär i ett tunt pappersliknande skal. 'Gyllene Inkabär' som de också kallas, användes redan av inkaindianerna för sina näringsegenskaper och sin spännande smak! Physalis hör till gruppen av så kallade superfoods. Physalis innehåller vitamin C, fibrer, fosfor, kalium. De innehåller även flavonoider och karotenoider. Utsökta att äta direkt som de är, till sallader och desserter, drinkar och smoothies.

Annanosen gäller 15 st frön.

Vad är skillnaden mellan gyllenbär och kapkrusbär - är båda physalis? Gyllenbär heter på latin Physalis grisea (tidigare pruinosa). Dessa bildar en mindre buske med mindre bär, dessa har en sötare smak. Kapkrusbär heter på latin Physalis peruviana. Dessa bildar större plantor med lite större bär. Dessa bär har en syrlig och exotisk smak. När man handlar physalis i butikerna så är det vanligtvis kapkrusbär som säljs under namnet physalis.

Item nr. 647 470 465

Aantal keer bekeken 14

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Meer van deze verkoper

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Physalis frön 15 st

Stopt 16 okt 23:43

Start prijs:

0 Biedingen

SEK 20

Lijois

Hjärup , Zweden

Geverifieerd

88 beoordelingen

Lees recensies