Beschrijving

Vertaald door

Hej!

Anthurium-hybriden mellan *Ace of Spades 'Dark Form'* och *papillilaminum 'Incurved Lobes'* kombinerar de mest slående egenskaperna från båda föräldrarna. *Ace of Spades 'Dark Form'* bidrar med sina karakteristiskt djupgröna, nästan svarta blad som har en matt, sammetsliknande yta och en dramatisk hjärtform. Dess robusta struktur och intensiva färgton ger ett distinkt, gotiskt utseende.

Från *papillilaminum 'Incurved Lobes'* får hybriden sina ikoniska, kurvade lober som skapar en dynamisk, nästan skulptural form. Bladen tenderar att vara något tunnare men mer detaljerade i sin nervstruktur, vilket ger en fin kontrast till de bredare bladen från *Ace of Spades*. Kombinationen resulterar i en växt med djup kontrast mellan de mörka bladen och de intrikata, böljande formerna som ger ett sofistikerat och exotiskt intryck, perfekt för samlare som letar efter något unikt och visuellt slående.

Att ta hand om en Anthurium-hybrid som *Ace of Spades 'Dark Form'* och *papillilaminum 'Incurved Lobes'* kräver särskild uppmärksamhet på ljus, fuktighet och vattning för att efterlikna dess naturliga regnskogsmiljö. Här är några viktiga tips för skötseln:

### 1. **Ljus**
Växten trivs bäst i indirekt, starkt ljus. Den bör inte utsättas för direkt sol, eftersom detta kan bränna bladen. Placera den gärna nära ett fönster med filtrerat ljus, eller använd gardiner för att skydda mot direkt solljus.

### 2. **Vattning**
Anthurium vill hållas jämnt fuktig, men inte blöt. Jorden bör få torka ut något mellan vattningarna, men aldrig helt. Övervattning kan leda till rotröta, så se till att jorden har god dränering. Använd gärna en lätt, luftig krukblandning med torv, perlit eller orkidébark för optimal dränering.

### 3. **Fuktighet**
Denna hybrid trivs bäst i hög luftfuktighet, minst 60%. För att öka luftfuktigheten kan du använda en luftfuktare, gruppera växterna tillsammans eller ställa krukan på en bricka med vatten och små stenar. Regelbunden duschning av bladen med vatten hjälper också till att öka luftfuktigheten och hålla växten fräsch.

### 4. **Temperatur**
Håll växten i en varm miljö, med temperaturer mellan 18°C och 24°C. Undvik drag och plötsliga temperaturväxlingar, eftersom detta kan stressa växten och påverka dess tillväxt.

### 5. **Gödsling**
Ge växten näring under växtsäsongen (vår och sommar) med en balanserad, svag flytande gödsel var fjärde vecka. På vintern kan du minska eller helt avstå från gödsling, eftersom växten går in i en viloperiod.

### 6. **Omplantering**
Anthurium växer långsamt, men när rötterna börjar fylla krukan är det dags att plantera om. Detta kan göras vartannat år eller när växten visar tecken på att vara rotbunden. Använd en väldränerad jordblandning och se till att rötterna får utrymme att växa.

### 7. **Skadedjur och sjukdomar**
Håll utkik efter vanliga skadedjur som trips, spinnkvalster och sköldlöss. Dessa kan åtgärdas med regelbunden inspektion och eventuell behandling med insektssåpa eller liknande.

Jag skickar med största försiktighet och packar väl.

Hör av er om ni har några frågor.

Allt gott
Plantthatplant

Item nr. 645 837 124

Aantal keer bekeken 39

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Zo. 29 sep 20:22

Anthurium Ace of Spades ’Dark Form’ x papillilaminum ’Incurved Lobes'

Start prijs:

|0 Biedingen

SEK 50

Eindigt in

plantthatplantshop

Malmö, Zweden

5.0

plantthatplantshop

Bedrijf

Top verkoper

518 beoordelingen

Lees recensies