Beschrijving

Vertaald door

Hej!

Jag skickar med största försiktighet och packar väl. Då den är så liten är det bra om den kan odlar vidare i lite fuktig miljö. Plantan på bilden är inte nödvändigtvis den du får men alla är fina! Moderplantan på första bilden.

Monstera deliciosa 'Mint' (Large Form) - Historia och Skötseltips

Historia Monstera deliciosa 'Mint' är en relativt ny och sällsynt variant av Monstera deliciosa, uppskattad för sina subtila, ljusgröna eller mintfärgade variegeringar. Dessa distinkta färgskiftningar ger växten en unik och fräsch look jämfört med den klassiska Monstera. Växten har sitt ursprung i samma tropiska områden som andra Monstera-varianter, huvudsakligen från Central- och Sydamerikas regnskogar, där den växer som en epifyt, klättrande på träd och sträcker sig mot ljuset i sin naturliga miljö.

Den "Large Form" av Monstera deliciosa 'Mint' refererar till dess förmåga att utveckla stora, imponerande blad med de karaktäristiska fenestrationerna (hål och skåror), vilket gör den till en favorit bland växtsamlare som söker både storlek och visuellt intressanta växter. På grund av sin ovanlighet kan 'Mint' vara svår att få tag på och är ofta eftertraktad inom växtsamlargemenskapen.

Skötseltips

Ljus: Precis som andra variegerade Monsteror, behöver 'Mint' mycket ljus för att bibehålla sina ljusa färgskiftningar. Den trivs bäst i starkt, indirekt ljus. För mycket direkt solljus kan dock skada de känsliga variegerade delarna av bladen, medan för lite ljus kan leda till att variegeringen försvagas.

Vattning: Låt jorden torka ut något mellan vattningarna. Monstera växer naturligt i fuktiga miljöer, men är känslig för övervattning, vilket kan orsaka rotröta. Vattna växten när de översta centimetrarna av jorden känns torra, och se till att krukan har bra dränering.

Luftfuktighet: 'Mint' uppskattar en högre luftfuktighet, som påminner om dess tropiska ursprung. För att öka luftfuktigheten runt växten kan du använda en luftfuktare, placera den nära andra växter eller spraya bladen regelbundet med vatten.

Jord: Använd en väldränerande jordblandning med god struktur. En mix av standard krukjord med tillsatser som orkidébark, perlit eller kokosfiber fungerar bra för att hålla rötterna friska och ge dem tillräckligt med luftflöde.

Beskärning och Stöd: Eftersom 'Mint' kan växa snabbt och bli stor, kan det vara bra att ge växten en mossstång eller annan klätterstöd för att efterlikna dess naturliga växtsätt. Beskärning kan göras för att kontrollera storleken eller ta bort skadade blad.

Näring: Gödsla under våren och sommaren, när växten aktivt växer, med ett flytande gödselmedel som är rikt på kväve. Följ tillverkarens instruktioner för dosering och undvik att övergödsla, då detta kan leda till näringsbrist i jorden.

Skadedjur: Var försiktig med skadedjur som trips, spindkvalster och bladlöss. Inspektera bladen regelbundet, särskilt undersidan, och behandla angrepp med insektssåpa eller neemolja vid behov.

Förökning: Du kan föröka 'Mint' genom att ta sticklingar. Se till att sticklingen har åtminstone en luftrot och ett blad för att öka chansen för framgång. Eftersom variegering kan vara instabil vid förökning, är det ingen garanti att de mintfärgade partierna kommer att bibehållas i nya skott, men om föräldraplantan är starkt variegerad finns det en god chans.

Med rätt skötsel kommer Monstera deliciosa 'Mint' (Large Form) inte bara att bli ett imponerande inslag i din växtsamling utan också bidra med en känsla av elegans och exotisk skönhet.

Hör av er om ni har några frågor.

Allt gott
Plantthatplant

Item nr. 643 568 521

Aantal keer bekeken 779

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk

Vr. 4 okt 09:51

Monstera deliciosa ’MINT’ (Large Form) bebis

Prijs

SEK 1 099

Iemand anders heeft SEK 879 voorgesteld.

plantthatplantshop

Malmö, Zweden

5.0

plantthatplantshop

Bedrijf

Top verkoper

511 beoordelingen

Lees recensies