Beskrivning

Drömmer du om en variegerad (eller brokbladig som det egentligen heter på svenska) monstera? Här är en fantastisk chans att göra drömmen till verklighet!

OM STICKLINGEN I DEN HÄR ANNONSEN:
I bilderna syns både mina moderplantor och den stickling auktionen gäller.

Stickling nr: 1
Blad, längd/bredd: 20/16 cm
Blad, längd/bredd: 19/14 cm

OM ATT KÖPA STICKLINGAR AV EN VARIEGERAD MONSTERA:
En variegerad monsterastickling är ofta en investering och jag tycker att det är viktigt att känna trygghet i sitt köp så att det bara blir till glädje och grön (och vit) njutning. Just därför säljer jag väl utvalda sticklingar som påbörjat rotning och jag delar gärna med mig av skötseltipsen nedan.

Det är ofta frestande att köpa sticklingar med så mycket vitt i som möjligt. Det vita saknar ju dock klorofyll vilket är det som möjliggör plantans liv och tillväxt. Ju flera blad plantan får desto mer vitt klarar den av att ha utan att må dåligt eller dö. Bra sticklingar har alltså vitt tydligt förekommande men samtidigt mycket grönt för att skapa energi och tillväxt.

OM MINA MODERPLANTOR TILL STICKLINGARNA:
Mina moderplantor (se sista bilderna i annonsen) är av arten Monstera Deliciosa Albo Variegata och är både friska och starkväxande. De har vacker variegering som producerar både spräckliga blad och mellan varven så kallade ”half moon”-blad (där ena halvan av bladet är helvitt). Det gör att mina sticklingar med rätt skötsel både kan bli en vacker och frodig planta till dig själv, och med tiden kan producera bra med sticklingar som du kan sälja eller ge bort.

Mina moderplantor och sticklingar är också fria från skadedjur når jag skickar dem.

OM SNABBARE TILLVÄXT:
För snabbare väg till en större planta kan du med fördel köpa flera sticklingar och plantera i samma kruka. Se gärna mina andra auktioner.

Varmt välkommen med bud och tveka inte att höra av dig med frågor!

SKÖTSELTIPS:
Hämta ut och packa upp sticklingen så snart du kan efter levererans, och sätt direkt stickningen i en vas med vatten några timmar innan plantering.

Jorden gör stor skillnad och jag rekommenderar kvalitetsjord. Själv använder jag P-jord från Hasselfors. Blanda gärna in 20% perlit i jorden. Det minskar risken för rotröta och främjar och förenklar tillväxten enormt.

Mitt tips är att måtta jord och perlit genom att först fylla krukan med jordmängden och sedan hålla perliten ovanpå så att det totalt fyller upp krukan. Häll över allt i en hink eller liknande och blanda runt. Sedan är det enkelt att fylla blandningen i krukan igen och plantera sticklingen.

Fyll i jord i krukan så att sticklingen får plats ovanför. Håll i sticklingen (eller sticklingarna om du planterar flera i samma kruka) och fyll på med resterande jord. Plantera sticklingens bas någon cm under jordytan. Stötta gärna upp sticklingen med en pinne om det behövs till den rotat sig och själv blivit stabil.

Använd helst oglaserade terrakottakrukor och alltid krukor med dräneringshål.

Monsteror älskar att bli duschade på bladen mellan varven men vill inte stå blött i krukan, bara lagom fuktigt och luftigt. Bladen vill vara rena och fria från damm för bäst mående. Monsteror och speciellt de variegerade vill också ha mycket ljus men inte direkt brännande sol. Växtlampa gör stor skillnad på vinterhalvåret för kontinuerlig tillväxt.

För fler tips och frågor får du gärna höra av dig. Varmt lycka till!

(Se gärna mina andra annonser. Jag samfraktar gärna - hör av dig för samfraktspris efter vunna auktioner.)

Objektnr 645 732 127

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 29 sep 19:03

Monstera Deliciosa Albo Variegata, stickling nr 1

Ledande bud

|

11 kr

Slutar om

pontus_odlar

Malmö, Sverige

pontus_odlar

Verifierad

93 omdömen

Läs omdömen