Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1932.

Omslaget: Hustrun till Sveriges nya ärkebiskop, Erling Eidem. Hon heter Elisabeth Eidem. Tillsammans med dottern Astrid Eidem.

Reportage: Gösta Ekman den äldre i stor intervju. Den store skådespelaren och teaterdirektören berättar om sin tillvaro just nu och sitt förhållande till kvinnor.

Reportage: Vera von Kræmer är journalist. Nu bjuder hon in Husmodern till sitt hem och vi får se hur det ser ut där hon bor. Bild även på dottern Gesa Lindblad i hemmet. Vera von Kræmer berättar om vad hon ägnar dagarna åt och vad hon tycker om sitt liv.

Reportage: Sigrid Beckman är advokat. Nu är hon på bild och hon berättar om olika fall av skilsmässa. Hon konstaterar att det är en fördel att hon är kvinna och skilsmässoadvokat. Det är inte alla kvinnor som vågar öppna sitt hjärta helt och hållet för en manlig advokat. Sigrid Beckman tycker att fler kvinnor bör göra karriär, men att de ska välja yrken som verkligen passar kvinnor.

Reportage: Husmodern har besökt föreningen Mjölkdroppen i Helsingborg och barnavårdscentralen i staden. Här tas spädbarn från fattiga hem omhand av godhjärtade kvinnor. Syftet är att förbättra hälsan för barn från fattiga familjer.

Reportage: En svensk husmor som bor i det exotiska Mexiko skriver själv om sina upplevelser i Husmodern. Hon bor i en lägenhet i Mexico City som är fri från råttor och vägglöss. Hon har anställt två hembiträden som kom direkt från vildmarken. Bild på dem. De är indianer.

Bild: Hilma Löf från Njurunda är på bild. Hon fyller snart 70 år.

Bild: Maria Rasch från Djupadal är också på bild. Hon blir 60 år.

Annons: Helsida: Stomatol tandkräm.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 638 318 318

Visningar 88

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Husmodern 5 1932 Gösta Ekman den äldre, Vera von Kræmer, Sigrid Beckman, Mexiko

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

476 omdömen

Läs omdömen