Beskrivning

Lärarexemplar.

En bok med grekiska guda- och hjältesagor, främst avsedd som läsebok för barn i tolv-trettonårsåldern. Ämnad att användas i skolans undervisning av Greklands historia.
Gudar som behandlas är bland annat Zeus, Pallas Athena, Poseidon, Apollon och Artmis, Afrodite och Eros, Dionysos, Hades och Persefone. Även Sagorna om Trojanska kriget och Sagan om Odysses.

Illustrerad med svartvita fotografier.

Om författaren
Jeanna Oterdahl (1879-1965) var en svensk författare och lärare. Hon undervisade vid Mathilda Halls flickskola i Göteborg 1901-1935 samt verkade som en av gästföreläsarna på Kvinnliga Medborgarskolan, ett utbildningscentrum grundat av Fogelstadgruppen i Fogelstad 1921.

Oterdahl var en flitigt anlitad föreläsare inom ett flertal ämnen, bland annat kvinnohistoria, barndomens plats inom litteraturhistorien, mindervärdeskomplex och ålderdom.

Bland hennes verk finns förutom romaner och noveller, präglade av innerlig kristendom, även psalmer, bland annat När det lider mot jul (Det strålar en stjärna) samt barnvisan Har du sett herr Kantarell.

Utgiven: Stockholm, Svenska bokförlaget Bonniers, 1957. Femte tryckningen.
Antal sidor: 193
Format: Inbunden, 13,3 x 19,8 cm

Missfärgad och solkig rygg. I övrigt gott skick. Då det varit undervisningsmaterial finns flera understrykningar i bläck, främst på sida 7-26. Därefter betydligt mindre och inte alls.

Objektnr 639 250 987

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 28 jul 13:23

Grekiska Sagor av Jeanna Oterdahl. 1957

Utropspris

|0 Bud

1 kr

Auktionen avslutades utan bud

Bugbeard

Umeå , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

118 omdömen