Beskrivning

Kvartetten som sprängdes - Del 1 av Birger Sjöberg och illst. Malin Biller.

99 sid. Ovanliga 1:a utg. Tryckt: 2015. Utgiven av: Kolik förlag. Nära nyskick: pärmar, rygg och inlaga i närmast perfekt samlarskick. Här ingår även samlarbilaga om seriealbumet (se bild 1).

Handling:

Kvartetten som sprängdes har material tillräckligt för tolv romaner, förklarade en gång Birger Sjöberg, och man behöver inte hinna långt in i detta sällsynt rika, glada och händelsemättade seriealbum för att ge författaren rätt. Här berättas om den unge journalisten Cellos envisa kamp för att vinna fabrikörsdottern Märta Åviks hand, om den levnadsglade kvinnotjusaren Första fiolen som möter sitt öde i den duktiga Electric Girls gestalt och blir stadgad karl. Här möter vi den matglade Karl Ludvig med sin förödande släktkärlek, vi deltar i Logen Ädelstjärnans högtidliga sammankomster, presenteras för ingenjör Planertz, Cellos rival och den svenska litteraturens kanske främsta torrboll genom tiderna...

En nästan outtömlig rikedom av träffsäkert skildrade typer gör klassikern Kvartetten som sprängdes (som först gavs ut 1924) till hela svenska folkets outsinliga glädjekälla. Men det är i lika hög grad en historia som lever på sina inre egenskaper. Här finns inte rum för kallgrin och råflabb, för hets och jäkt och vassa armbågar - här möter vi ett rikt och gott hjärta, en humor som värmer och lyser. En story som varvas med härliga och sinnrika teckningar av Biller.

Se våra andra auktioner - många böcker/sagoböcker, serier & samlarföremål ute samt fler läggs upp regelbundet, så håll utkik!

7 dagars betaltid efter vunnet bud. Samfraktar alltid för bästa fraktpris! Postens brevporto + 5 kr pack tillkommer. I fraktpriset ingår ordentligt vadderat kuvert för att skydda din vara på bästa möjliga sätt. Köper du flera varor så erbjuder vi rek med Schenker som fraktalternativ, om varorna överstiger 1 kg. 5 kr pack tillkommer. Betalalternativ: Tradera-betalning; Swish, Paypal, Klarna, med flera.

International buyers are accepted, additional shipping fee. Wait for mail from us before paying.

Vi har över 30-års erfarenhet som bok- & seriesamlare och är särskilt specialiserad på titlar utkomna mellan 1840-1960. Hör gärna av Dig om det är någon särskild serie, bok, film eller samlarföremål som du söker.

Objektnr 646 857 484

Visningar 14

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 3 nov 20:20

FÖRSTANUMMER! KVARTETTEN SOM SPRÄNGDES DEL 1 2015 OVANLIG 1:A UTG BIRGER SJÖBERG

Pris

129 kr

Svea-Serier-och-Antik

Stockholm, Sverige

5.0

Svea-Serier-och-Antik

Verifierad

Toppsäljare

864 omdömen

Läs omdömen