Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1954.

Omslaget: Fotografi av Kerstin Strömberg.

Reportage: Idun får komma hem till Margareta Kjellberg och hennes familj. Margareta Kjellberg är en omtyckt vissångare och hon är gift med kapten Carl Lundqvist. Just nu är det julpyssel på gång hemma hos familjen och vi får se barnen på bild: Elisabeth Lundqvist, Göran Lundqvist och Gunnar Lundqvist. Se så mysigt de har det!

Reportage: Idun får också komma hem till Gösta Hådell och hans barn. Gösta Hådell är också vissångare. På bilderna spelar och sjunger han för barnen Elisabeth Hådell och Masse Hådell.

Reportage: Idun har fått komma hem till Axel Hirsch och hans underbara hem på Karlavägen i Stockholm. Nu får vi se hur det ser ut i de olika rummen. Axel Hirsch är ungkarl, därför sköts hans hem av två hembiträden. De är också på bild. De heter Tora Berglund och Emmeli Nilsson. Axel Hirsch kommer från en judisk släkt, han är förmögen och han donerar regelbundet stora summor till dem som har det svårt i samhället. Han är en engagerad socialarbetare och filantrop med hjärtat på det rätta stället. Axel Hirsch berättar bl a om sin studietid i Uppsala och hans minnen av Sveriges första kvinnliga student Betty Persson som fick föra en hård kamp för att bli accepterad.

Reportage: Ulla Bergdahl heter en ung kontorist som nu har vunnit en modetävling i Idun. Hon fotograferas utanför Uppsala slott. Hon är 23 år och arbetar vid Akademiska sjukhuset. Nu intervjuas hon. Ursprungligen kommer hon från Dorotea men hon bor i Uppsala. Som ogift hette hon Ulla Carlsson. Maken Stig Bergdahl är officer. Vackra Ulla Bergdahl visar upp kläder på flera bilder.

Reportage: Fröken Bengta Olsson arbetar vid Arbetsvårdsexpeditionen vid Länsarbetsnämnden i Falun. Nu intervjuas hon om Arbetsvården som i år fyller tio år.

Bild: Helga Geete, född Helga Rehbinder är på bild. Hon är änka efter Wilhelm Geete och hon fyller snart 95 år!

Bild: Augusta Leuheusen i Södertälje är också på bild. Innan hon gifte sig hette hon Augusta af Geijerstam. Hon fyller 85 år och hon är gift med framlidne friherre Gustaf Leuhusen.

Bild: Eva Ekesiöö är på bild. Hon är änka efter direktör Karl Ekesiöö och hon fyller 70 år.

Bild: Karin Vretblad, pensionerad violinist, är på bild. Hon är änka efter professor Patrik Vretblad.

Bild: Märta Ouchterlony är på bild. Hon är maka till kapten Einar Ouchterlony. Hon fyller 50 år.

Bild: Margit Dorff är på bild. Hon är gift med lärare Daniel Dorff och hon bor i Torhamn utanför Karlskrona. Hon fyller 50 år.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 645 348 655

Visningar 9

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Idun 51 1954 Margareta Kjellberg, Gösta Hådell, Axel Hirsch, Ulla Bergdahl,Geete

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

478 omdömen

Läs omdömen