Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1950.

Omslaget: Sveriges kung tillsammans med lillprinsen Carl Gustaf.

Reportage: John Bergvall är finansborgarråd i Stockholm, eller borgarråd för drätselroten som det hette på den här tiden. Idun får komma hem till honom och intervjua honom. Han kommer ursprungligen från Norrtälje, hade fantastiska betyg i skolan och har gjort sig ett namn som politiker för Folkpartiet. På bilderna ser vi även hans fru, Britta Bergvall och barnen Birgitta Bergvall och Agneta Bergvall.

Reportage: Idun har träffat några barnsköterskor för att prata med dem om deras yrke. Vi ser dem på bild. De heter: Birgitta Mattsson, Maj Britt Runsäter, Birgit Qvarnström.

Reportage: Iduns chefredaktör har precis kommit hem efter en resa till Tyskland. Situationen bland tyskarna är fortfarande desperat. Inte minst gäller det flickorna. Idun beskriver eländet i Tyskland efter kriget och det pris som alla unga flickor har fått betala. Nu vädjar Idun till läsekretsen att skänka pengar till tyska flickor. Även de förtjänar en framtid!

Reportage: Sverige har fått en ny drottning. Hon heter Drottning Louise Mountbatten. Nu porträtteras hon stort i Idun.

Artikel: Sveriges första kvinnliga läkare, Karolina Widerström är död. Idun publicerar en bild på henne tagen i hennes vackra våning högt upp i ett hus på Fleminggatan. Här berättas om alla behjärtansvärda ändamål som Karolina Widerström donerade pengar till i sitt testamente.

Artikel: Kerstin Ygberg är på bild i tidningen iförd brudkläder. Här berättas om alla förberedelser som hon planerade inför bröllopet. Det finansierades av hennes pappa, läkare Nils Ygberg. Bröllopet ägde rum i deras vackra hem på Norr Mälarstrand.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 635 193 834

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Idun 46 1950 John Bergvall, Karolina Widerström, Kerstin Ygberg, Runsäter

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

405 omdömen

Läs omdömen