Beskrivning

Detta är en bok med enbart tysk text, storlek cirka 26 x 31 cm, vikt cirka 2.3 kilo (!) på 320 sidor. Titeln är som synes ” EROS : Die Lust in der Kunst ” Den är en sammanställning av delar av ett drygt 40-tal olika och i boken namngivna konstnärers verk. Totalt är det över 700 bilder (dvs ”teckningar/grafik”) från tre århundraden , sammanställda av ”Der bekannte Frankfurter Sammler Hans-Jürgen Döpp” i ett ”Prachtband”.

Bokens första 35 sidor är text på tyska, som en inledning. Övriga nära 300 sidor innehåller i princip enbart de utvalda teckningarna. Omslagets sista sida, som bör vara tydbar även för den som har begränsade språkkunskaper talar lite mer om innehållet (se bild på sidan!)

Tryckår är 2004 och någon gång då vill jag minnas att jag köpte den nere i Tyskland. Den var rätt dyr även då.......! På insidan av det enfärgade och helt tryckfria främre pärmbladet finns en vit fläck, stor som ungefär en gammaldags femöring och boken är givetvis öppnad. Men den på inga sidor så ”hårt” öppnad och tryckt mot ett underlag att ryggen är skadad eller att den öppnar sig ”platt” om man slår upp den med ett bord som underlag. Så jag tar mig faktiskt friheten att kalla den vid de ibland missbrukade orden ”som ny” !

Och särskilt viktigt för mig är att påpeka att jag ser boken som ett historiskt dokument och kulturhistoria i en fråga som människor under århundraden levt med. Trots grovt skilda uppfattningar om orsak, verkan, nytta, behov, anständighet och allt möjligt annat.

För att passa in i Traderas regelverk har jag givetvis maskat auktionens bilder. Om någon har speciella frågor så vänligen kontakta mig via meddelandetjänsten så förklarar jag!

Angiven frakt som betalas av köparen är min självkostnad. Den gäller inom Sverige och betalas av köparen.

Objektnr 647 468 648

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

KONSTNÄRSTECKNINGAR FRÅN 1700-TALET TILL NUTID

Slutar 20 okt 23:01

Utropspris

0 Bud

239 kr

Olars1

STAFFANSTORP, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

427 omdömen

Läs omdömen