Beskrivning

Harplinge - en bok om hembygden, J.B. Meijels boktryckeri, 1927, Sv, inbunden

Från förordet:
"Författarna till föreliggande samling uppsatser, vilka alla tillhöra Harplinge pastorat ha satt som sin uppgift att åt ett samtida och kommande släkte bevara de minnen från hembygden, som eljest snart skulle råka i glömska, och i övrigt väcka intresse för och kärlek till vår hem- och födelsebygds natur, historia, folkliv och strävanden på skilda områden. Vi tro, att ett sådant företag icke är utan gagn. Det ligger trygghet och styrka i att söka bevara kontinuiteten med gågna släkter, särdeles i en tid, som så hastigt förändras som vår egen. Om vårt anspråkslösa verk i någon mån kunde bidraga därtill, skulle det ha fyllt sin uppgift. -- Att bokens utgivande kommit att fördröjas kan endas förvåna den, som icke varit i tillfälle att sätta sig in i det arbete, som ligger bakom densamma.
Ett fullföljande av den ursprungliga planen, enligt vilken Steninge skulle behandlats jämsides med Harplinge, har av skilda anledningar måst övergivas bl. a. därför, att materialet om Harplinge visat sig vara alltför rikt. Steninge (sic) utförliga beskrivning ställes därför på framtiden, men är det avsikten att realisera planen, så fort tillräckligt intresse härför uppkommer inom annexförsamlingen.
Att ingen av uppsatserna gör anspråk på vetenskapliga eller litterära kvalifikationer behöver knappast uttryckligen påpekas. Vi tro oss dock ha slagit in på den rätta vägen, då vi hellre överlåtit skildringen av vår hembygt åt dem, som från barndomen äro förtrogna därmed än åt främmande, om än sakkunniga "hembygdsforskare".
Varje författare är själv helt och hållet ansvarig för de uppgifter han i sin uppsats lämnat. Någon gemensam kontroll har icke utövats.
Fotografier till bilderna äro till största delen tagna av hrr Nander Bengtsson och Erik Zell, Harplinge.
I förhoppning av vårt företag skall röna uppmuntran och finna läsare bland alla vår hembygs vänner både i och utanför Harplinge pastorat överlämna vi det härmed åt allmänheten.
Harplinge, sommarn 1926.
FÖRFATTARNA."

Mycket fint skick, undertecknat på smutssidorna med två årtal 1952 & 1960, 351s, 20x27cm

Objektnr 647 453 637

Visningar 12

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

1927 Harplinge - en bok om hembygden, första delen, J.B. Meijels boktryckeri

Slutar 20 okt 20:50

Utropspris

0 Bud

159 kr

Maria04

Harplinge, Sverige

5.0

Maria04

Verifierad

Toppsäljare

2 166 omdömen

Läs omdömen