Beskrivning

Mannen utan halsduk
Arbib-Hauser


Albert Bonniers förlag 1930. Mjuk pärm 303 sidor.
Omslaget är något skavt i kanterna och sidorna har gulnat något. Har fläckar på ett fåtal av de första sidorna. I övrigt i gott skick för sin respektabla ålder.

Ur pressen om ARBIB HAUSER
MANNEN UTAN HALSDUK troligen det första litterära verk, som tillkommit genom samarbete mellan en moder och hennes son. Le Figaro, Paris 1928.

Halsduken, den raffinerat valda manliga prydnaden, har blivit en symbol för kulturen på gott och ont, "civilisationens ok, som skiljer hjärtat och hjärnan".
Mannen utan halsduk är en ung vilde från Sydamerika, Moacir, uppfostrad i urskogens enslighet av en vit främling, Den vise, vilken i sin lärjunge anser sig ha funnit idealet av skönhet och andlig hälsa.

Moacir får följa mästaren till Europa. Men denne dör på vägen, lämnande vilden-gudamänniskan att genomgå gamla världens "civilisation" och drunkna i dess brott och njutningar, dock ett offer för sin orubbliga tro på mänskligheten. Diskussionsämnet "är människan ond eller god?" har i Arbib-Hausers bok fått en ny mångsidig, fängslande och innerligt sympatisk belysning

Objektnr 645 093 358

Visningar 55

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 2 okt 17:01

Mannen utan halsduk, Arbib-Hauser (1930)

Utropspris

|0 Bud

40 kr

Slutar om

leufvenius

MALMÖ, Sverige

5.0

leufvenius

Verifierad

Toppsäljare

1 260 omdömen

Läs omdömen