Beskrivning

Upptäck en tidlös skatt från den svenska designens guldålder! Denna vackra skål från Gefle, formgiven av den berömda designern Lillemor Mannerheim 1956, är ett exemplar av nordisk elegans och kvalitet. Med sina 26 cm i bredd är denna skål en perfekt balans mellan funktion och estetik, tillverkad i gediget keramik med en stilren design som gör den till ett måste för alla som älskar skandinavisk inredning.

Skålen är en del av en kollektion som representerar det bästa av 50-talets designideal – enkelhet, funktionalitet och sofistikerade linjer. Dess tidstypiska mönster och mjuka former gör den till ett vackert tillskott i både moderna och klassiska hem. Med ett skick som bevarats väl genom åren är detta en värdefull investering för samlare och vintageälskare.

Lillemor Mannerheim, en av Sveriges mest respekterade keramikkonstnärer, var känd för sin förmåga att kombinera funktion med en konstnärlig touch. Hennes arbete för Gefle är högt skattat bland samlare och representerar en viktig del av svensk designhistoria.

Låt inte denna möjlighet gå dig förbi – skålen är en raritet på marknaden och ett perfekt val för den som vill lyfta sitt hem med ett genuint samlarobjekt. Lägg ditt bud eller köp nu innan den försvinner från hyllan!

Sökord: Gefle skål, Lillemor Mannerheim, 1950-tals design, svensk keramik, vintage inredning, skandinavisk design, samlarobjekt.



Välkommen till vår vintagebutik!


Vi är stolta över att erbjuda en unik samling av vintageföremål som har en historia att berätta. Varje föremål i vår butik har valts ut för dess charm och karaktär.

Observera att eftersom våra föremål är vintage, kan de ha spår av användning, inklusive repor, smuts, och försämring på grund av åldrande. Dessa är inte fel, utan snarare en del av varje föremåls unika historia.

Vi gör vårt bästa för att beskriva och fotografera varje föremål noggrant. Om du har några frågor eller funderingar om ett specifikt föremål, tveka inte att kontakta oss i förväg. Vi är här för att hjälpa till!

Tack för att du stöder vår vintagebutik. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta det perfekta föremålet för att lägga till i din samling.

Objektnr 642 436 606

Visningar 91

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Butik

Elegant Skandinavisk Skål från 1956 – möjligen Lillemor Mannerheim

Pris

1 600 kr

Porslinblomma

Kristianstad, Sverige

4.9

Porslinblomma

Företag

Toppsäljare

632 omdömen

Läs omdömen