Beskrivning

Hewlett-Packard 660LX lanserades 1998 och var HPs topmodell av handhållna PC (H/PC eller HPC) vid sekelskiftet. Den erbjöd (för tiden) enastående prestanda i en smidig, bärbar design. Med en 640x240 pekskärm, bekväm (amerikansk) tangentbordslayout och Windows CE-plattformen hade man tillgång till sina viktigaste filer och program var man än befann sig, och internet fanns inom räckhåll så länge det fanns ett analogt telefonuttag i närheten. För fler möjligheter kan man kan också ansluta ett compact flash-kort (medföljer ej) eller ansluta via IR-porten.

Svensk laddare saknas, den medföljande är för amerikanska uttag. Det är möjligt att den fungerar med en reseadapter, men jag har laddat den med en 12v nätadapter och det har fungerat bra (kontrollmät polariteten med en multimeter innan du pluggar in en tredje parts nätadapter dock!). Batteriet är i bra kondition för sin ålder och det går att få ut minst en timmes användning på en laddning - utan PCMCIA-kort. Backupbatteriet är nybytt, och är ett vanligt CR-232, så lätt att få tag på.

Fodral, stylus till pekskärmen och likaså dockningsstation ingår, men skall jag vara helt ärlig vet jag inte riktigt vad man skall ha dockningsstationen till... Det ingår också ett 56k faxmodem med kabel, men jag har inte kunnat testa det då jag saknar tillgång till analog telefonlinje. Dock hittas det av datorn och verkar fungera.

Det medföljer även dokumentation (på engelska): Användarmanual, "Solutions and Resource Guide for Hewlwtt-Packard Palmtop PCs" och Windows CE användarmanual.

OBS! Denna dator är endast för entusiaster, den går ej att använda ”som en vanlig PC för en vanlig användare”. Den är ett minne av en datortrend som i sltändan inte blev så långvarig.

Manual: https://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/bpia2314.pdf
Bra resurs för H/PC-entusiaster: https://www.hpcfactor.com/
HP 660LX på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/HP_660LX

Objektnr 645 568 146

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Ons 2 okt 10:38

Hewlett-Packard 660LX – Det sena 90-talets Perfekta Fickdator!

Ledande bud

|

1 kr

Slutar om

mdv_sthlm

Bromma, Sverige

Verifierad

18 omdömen

Läs omdömen