Beskrivning

Epiphone Les Paul Black Beauty
Svart Elgitarr med guldfärgade detaljer samt pärlemo på banden.
En mycket vacker elgitarr i bra skick.
Inklusive tillbehör: Case, Gitarrställ samt Ernie Ball axelband.
———————————————
Endast avhämtning: Stockholm
———————————————
Köpt här i Stockholm på DLX ca 2006. Det var den tredje gitarren jag köpte.
Nypris då för nästan 20 år sedan var 6500kr.
Jag tog för givet att gitarren var ny men jag vet inte säkert exakt när den producerades.

Jag lämnade in gitarren för en uppfräschning för ca 5 år sedan och fick då en ny gitarrsadel. Denna är alltså inte i original. Se bild 3 - den är något beige.

Strängar:
Jag bad om att få 10:or på samtidigt då jag föredrar att spela på 10:or - och ev var det därför jag fick en ny sadel. Just nu tror jag 9:or sitter på av någon anledning då jag ville testa det.

***
Jag har provspelat gitarren och all elektronik fungerar bra men:
- Lite skorr hörs ibland när jag spelar.
- Brädet är ganska torrt då jag inte bytt strängar eller oljat in gitarren på länge. Den har främst stått i sitt case under ganska lång tid.
- Jag skulle tro att gitarren behöver intoneras - den går bra att stämma men låga E-strängen på översta banden blir inte riktigt rätt ton när jag spelar på band 2-5 ungefär. Som perfektionist är detta irriterande men spelar man bara på med förstärkaren och distat så spelar det inte så stor roll. Det är iofs ganska vanligt med Les Paul att de är svåra att stämma ibland pga hur de är konstruerade. Fördelen är att dom är snygga och trevliga att spela på.

Jag skulle rekommendera att du lämnar in den till någon som kollar halsen, ev intonerar och fräschar upp den.
Det är ett vanligt arbete som dom fixar ganska snabbt.

Tillbehör:
- Axelbandet är helt okej
- Gitarrstället är det nyaste och bästa jag har men i och med materialet det är gjort av blir det lätt en del damm som kan vara svårt att få bort. I övrigt i bra skick.
- Caset har varit med på en del äventyr. Det positiva är att det är mycket kraftigt och skyddar gitarren oerhört bra. Caset är generellt lite slitet och smutsigt. Det har väldigt många fack för tillbehör vilket också är positivt. Två av blixtlåsen är lite trasiga i den delen man öppnar med men man kan fortfarande öppna och stänga facken utan problem - det är mer att det är lite störigt.

I övrigt tycker jag gitarren är mycket bra och säljer främst för att jag ska flytta.

Jag har kollat extra noggrant efter märken och slitage och det finns några små repor och märken som tex bredvid humbuckersen - om du zoomar in på bild 10. Jag kunde dock inte se något första gången jag tittade.
På bild 9 ser du att jag ringat in en liten buckla jag hittade på baksidan. Materialet är lite intryckt just där och jag hoppas du kan se om du zoomar in. Väldigt svårt att fota med alla reflektioner. Möjligt att det är ett produktionsfel när jag tittar nu.
Det är möjligt att det finns fler märken eller repor men jag hittar inget.

Humbuckersen ser något smutsiga eventuellt slitna ut. Se bild 10. Det är möjligt att det går att putsa upp dessa men jag vet inte säkert så ta det i beaktning.

En mycket vacker gitarr som nu kan bli din!
———————————————
Endast avhämtning: Stockholm
———————————————
Hämtas efter betalning så att vi ser att den går igenom. Då får du mina uppgifter och jag bor relativt centralt och mycket nära tunnelbanan. Det går bra att hämta gitarren när det passar dig men det är bra om det sker så snabbt som möjligt efter avslutad auktion, inom några dagar vore bra om det passar för dig!

Objektnr 648 312 335

Visningar 234

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Epiphone Les Paul Black Beauty - Elgitarr

Slutar 23 okt 21:48

Utropspris

0 Bud

1 500 kr

BillyBones

Stockholm, Sverige

5.0

BillyBones

Verifierad

65 omdömen

Läs omdömen