Beskrivning

Fredskockarna - i grytorna för freden, av Per Lennartsson & Annkatrin Behrens

En riktig godbit som tilltalar flera sinnen! Med förrätt, förlåt förord, av kocken Jan Boris-Möller, är den här boken en smaklig, ödmjuk och vänlig kavalkad, som bör finnas i varje fredssoldats "kryddhylla"!

Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensinspis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag – med vässad fantasi och skicklighet.

Den här boken är ingen vanlig kokbok. Den berättar osminkat om fredskockarnas vedermödor och äventyr genom fem decennier. Den bjuder både på annorlunda upplevelser och läckra recept. Allt summerat av två som själva njutit maten och lagt på ett par kilo i missionen.

Förresten, så måste det inte vara pungråtta. Det går lika bra med fläskkarré. Recept som Katangagryta, Ökenmacka, Curry Afghanistan, Slobba, Lax Lofoten, Meze, Adobo, Chimmy och ett antal spännande soppor finns i boken - totalt över 55 recept.

”Boken är en annorlunda kokbok. I en tid då nästan alla bokhandlare svämmar över med kokböcker, så är det alltid någon bok som sticker ut. Den här boken är en sådan. Boken är uppbyggd med öppenhjärtliga samtal med kockar som har varit i FN-tjänst runt om i världen”

”Det är ett annorlunda och skönt sätt att berätta om svenska FN-insatser. Eller att se det som en ovanlig kokbok”

”För alla som någon gång varit i FN-tjänst - snyggt formgiven av jönköpingsbon Johan Leijon”

”Det är en hel del kända kockar som varit ute och lagat mat i FN. Avsnittet om Sinai börjar med Pelle Danielsson som fixade käk på fyra bataljoner i unga år. Numera är det han som är "Hos Pelle", en rosad restaurang i Linnéstaden i Göteborg. Förordet har skrivits av en annan känd kock, Jan-Boris Möller”


Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar med linneklädd rygg är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier, övervägande i färg. Det finns ett mycket svagt märke på främre pärmen från en tidigare prislapp.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 255/235 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1100 gram
Sidantal 216
Författare Per Lennartsson & Annkatrin Behrens
Förlag Grenadine bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-85329-64-9

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 648 021 359

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fredskockarna - i grytorna för freden

Slutar 21 okt 18:39

Utropspris

0 Bud

180 kr

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 864 omdömen

Läs omdömen