Beskrivning

Detta är ett märke från tyska Winterhilfswerk som tillhör en serie med totalt tio emblem med namnet "Schmuck alter Kulturvölker mit Hakenkreuz-Symbol", dvs ”smycken från forntida kulturer med hakkors-symbol”.

Hakkorset/svastikan är som bekant bland annat en solsymbol som figurerat i ett otal kulturer.

I Sverige har vi på allt från offentliga ekdörrar till stadshus smyckat med hakkors. ASEA har flitigt använt hakkorset på företagsrelaterade loggor och produkter. Åker man till Danmark för att besöka Carlsberg öl och går genom elefantporten får man beskåda de massiva hakkors som elefanterna är prydda med. Våra finska grannar har fram till nutid använt hakkorset i det militära. Exemplen på bara närområdet är många.

Denna serie tar upp flera autentiska arkeologiska fynd från bl a germanska folk där hakkorset använts i olika former.

De kunde köpas under krigsvinterhjälpen 1941/1942 (3:e KWHW), vid en riksgatuinsamling (1:a RSS) i september 27-28 1941. Merparten av dem har nålar på baksidan för att bäras på en kappa eller rock, andra är gjorda som ett hänge.

Vart fyndet kommer ifrån och vilken tidsålder är präglat på baksidan på de flesta av emblemen.

Alla objekt som saluförs är äkta historiska dokument från aktuell tidsålder och försäljning riktas till seriösa samlare och/eller forskare av aktuella objekt/tid/rörelser utan övrig politisk kontext.

Se gärna profilsida för andra objekt inom likartad genre, samfrakt sker och vid önskemål och för köpares tillkommande kostnad kan spårad frakt erbjudas.

Betalning inom tre dagar om inte annat överenskommes.

Ämnen: Hakkors, svastika, solsymboler, lyckosymboler, historia, Tredje riket, nazi, nationalsocialism, NSDAP, Hitler, NSV, Winterhilfswerk, WHW, SA, SS

Objektnr 645 377 472

Visningar 77

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 29 sep 19:12

Hakkorssmycken från forntiden: Langobardisk 1941 – WW2, nazi, tredje riket

Ledande bud

|

40 kr

Slutar om

Historia-militaria-nörderier

Värmdö, Sverige

5.0

Historia-militaria-nörderier

Verifierad

Toppsäljare

654 omdömen

Läs omdömen