Beskrivning

Blitz - All Out Attack EP , Oi 1 !
Utgiven 1981 på NO FUTURE RECORDS , Made in England
Första skivan på No Future Records
Bra skick
Matrix nr : OI -1 - A-2 & OI - 1 - B-1
Står även P 2019 , vilket skulle kunna vara en återutgivning ?
enl. bilder

Blitz var ett engelskt punkrockband från New Mills, Derbyshire , bildat 1980 som spelade in flera singlar, EP:s och album.

Den ursprungliga Blitz-uppsättningen bestod av Carl Fisher (sång), Charlie Howe (slagverk), Nidge Miller (gitarr) och Neil "Mackie" McLennan (bas). Bandet hade framgångar i Storbritanniens indielistor i början av 1980-talet. Med både punk- och skinhead- medlemmar förfäktades de entusiastiskt av Sounds magazine- skribent Garry Bushell . De hade skickat sitt demoband till honom tidigt 1981. Bushell som kallade dem Oi! , var tillräckligt imponerad för att sätta två av deras spår på årets Carry On Oi -samling: "Nation On Fire" och "Youth". Han hjälpte dem att få ett avtal med skivbolaget No Future. När bandet sov i hans familjehem på Ferrier Estate i Kidbrooke , en grov stadsdel i sydöstra London, minns han att de blev "flippade av att vara i en riktig betongdjungel" (Bushell On The Rampage). Gitarristen Alan "Nidge" Miller skulle senare fortsätta att fördöma Bushell, men de försonades före hans död.

Bandet skrev på No Future-etiketten 1981, och deras första release var 7-tums EP:n All Out Attack . Deras debutalbum Voice of a Generation fick en femstjärnig recension av Bushell in Sounds .

Efter att Fisher och McLennan hade en oenighet bildade Fisher och Howe sitt eget band. Fisher flyttade till Australien, enligt Miller, och arbetade med datorer. Miller och McLennan gick kort under Rose of Victory -fanan för en sista singel på No Future, innan de återvände till Blitz-bandnamnet.

1983 producerade de Second Empire Justice på No Future-etiketten med Tim Harris (gitarr, klaviatur) och krediterade Mackie. På grund av sin avgång till postpunk och new wave -egenskaper gjorde den inte bra med originalet Oi! fanpublik. Albumet var kommersiellt misslyckat vid den tiden, No Future-etiketten sjönk, eftersom Blitz var deras huvudsakliga inkomst, och med det Fisher och Howe-arrangemanget.

Enligt Miller splittrades bandet för att de ursprungliga medlemmarna inte hade något intresse av att "turnera, plus att de aldrig var riktigt intresserade av musiken". 2011 flyttade Mackie McLennan till gitarr och bildade bandet "Epic Problem", baserat i New Mills. De har släppt två EP:s och ett fullängdsalbum.

Det var ensam Miller som producerade albumet The Killing Dream från 1989 och spelade alla instrument (gitarrer, bas, trummor) medan Gary Basnett skötte sången. Basisten Paul Lilley rekryterades till spelningar och var en fullvärdig medlem i bandet vid tiden för deras sista singel New Breed EP 1992, även om singelomslaget bar budskapet "Till dem som säger att Blitz nu är ett one man band - det har det alltid varit!"

Medlemmar

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Objektnr 644 539 501

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fre 27 sep 16:36

Blitz - All Out Attack EP - NO FUTURE REORDS - 1981 - Oi 1 !

Utropspris

|0 Bud

299 kr

Slutar om

plingen58

Borlänge, Sverige

5.0

plingen58

Verifierad

Toppsäljare

7 447 omdömen

Läs omdömen