Beskrivning

7" vinyl av Discharge med låten Never again
B-sidan : Death Dealers / Two Monstrous Nuclear Stock-piles
Utgiven 1981 på CLAY RECORDS , Made in England
CLAY 6B
Bra skick på skivan
Mindre slitage på omslaget
Ej Nypress
Galet bra låt !
enl. bilder

Discharge är ett engelskt hardcore punkband som bildades 1977 i Stoke-on-Trent , England. Bandet är känt för att ha påverkat flera undergenrer av extrem musik och deras låtar har täckts av några av de största namnen inom heavy metal och andra genrer. Den musikaliska undergenren av D-beat är uppkallad efter Discharge och bandets distinkta trumslag.

Bandet kännetecknas av ett minimalistiskt förhållningssätt till musik och text, med ett tungt, förvrängt och malande gitarrdrivet sound och rå, utropade sång liknande ett politiskt tal, med texter på anarkistiska och pacifistiska teman, över intensiva drönarliknande rytmer. Bandets sound har kallats ett "gravsvart hörselsyraangrepp". Discharge "banade väg för en häpnadsväckande mängd politiskt motiverade, musikaliskt intensiva och djupt konfronterande band". Discharge var "uttryckligen politisk" och visade en "revolutionär/aktivistisk" attityd som flyttade brittisk hardcore-punk bort från sitt pubrocksursprung och mot ett "farligt och provocerande" eller anti-etablissemanget vänsterterritorium .

Discharge banade väg för olika extrema metalstilar som thrash metal , black metal , crust punk och grindcore . Bandets "brutala, extremistiska inställning" och "extreme thrash noise" spelstil ledde så småningom till thrash-genren. "Discharges inflytande på heavy metal är oöverskådlig och metallsuperstjärnor som Metallica , Anthrax , Machine Head , Sepultura , Soulfly , Prong och Arch Enemy har täckt Discharges låtar som hyllning." Urladdning var en stor påverkan på åtminstone två generationer av metall.

Medlemmar

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Objektnr 644 445 591

Visningar 68

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Tor 26 sep 16:28

Discharge - Never again - 7" Vinyl - 1981 - CLAY RECORDS - CLAY 6A

Utropspris

|0 Bud

99 kr

Slutar om

plingen58

Borlänge, Sverige

5.0

plingen58

Verifierad

Toppsäljare

7 454 omdömen

Läs omdömen