Beskrivning

Jag säljer två fina vinylskivor av Ella Fitzgerald och Glenn Miller. Som bonus får du dessutom en CD med Louis Armstrong. Tre av de stora inom jazz, swing och big band.

Albumet med Ella är ett livealbum från Berlin, 1960, ett av Fitzgeralds mest hyllade liveframträdanden där hon improviserade texten till ”Mack the Knife” efter att ha glömt den ursprungliga texten. Som ett erkännande av detta fick hon en Grammy för bästa kvinnliga sångprestation och bästa sångprestation vid den 3:e årliga Grammy Awards. Albumet valdes in i Grammy Hall of Fame 1999 för att hedra inspelningar som är minst tjugofem år gamla och som har ”kvalitativ eller historisk betydelse”.

Vinylen med Glenn Miller är en minst lika fantastisk skiva som med Ella. Här återges Millers alla hits i ”Glenn Miller Story. Die originalaufnahmen”. En tysk mycket fin utgåva från 1975 med alla vackra låtar: ”In the Mood”, ”Moonlight Serenade”, ”Pennsylvania 6-5000”, ”Chattanooga Choo Choo” m.fl.

Som bonus lägger jag med en favorit i form av en CD med ”Satchmo” him self: Louis Armstrong. Hela 16 låtar med hans stora nummer, och självklart finns ”What a wonderful world” ; Summertime; On the sunny side of the street? och många andra välkända låtar med.

Skivorna är rengjorda och besiktade visuellt och graderade enligt nedan. Konvoluten står i vinylficka som medföljer. Jag packar i kartonger avsedda för LP-skivor och skickar med Postnord spårbart. Se mina övriga annonser för samfrakt. Kan även hämtas i Nacka, Stockholm.

Ella Fitzgerald - Mack the knife, Ella in Berlin (VG+/VG+)
Glenn Miller - Glenn Miller Story. Die originalaufnahmen (EX/VG+)
Lois Armstrong? - Satchmo what a wonderful world (VG+/EX)

Objektnr 643 659 521

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Lör 5 okt 08:19

Jazz - tre mästare (Fitzgerald, Miller, Armstrong)

Pris

111 kr

JutisJutis

Nacka, Sverige

5.0

Verifierad

21 omdömen

Läs omdömen