Beskrivning

Boda Nova - 6 kaffekoppar - Signe Persson-Melin

Dessa är originalkopparna från den tiden när servisen introducerades. Intresset för den här spännande servisen gjorde att Signe så småningom utökade sortimentet och det tillkom en tekopp, en espressokopp samt en mugg…


Sex kaffekoppar från Boda Nova designade av Signe Persson-Melin och formgivna 1971.

De vita kaffekopparna är tillverkade av stengods och de flesta är undertill signerade Boda Nova. Det finns flera olika delar i denna servis.

Signe Persson-Melin, arbetade från 1967 som formgivare på Boda glasbruk tillsammans med
Monica Backström och Erik Höglund. Där blev öl/vin- och snapsglasserien Ruben hennes första design. År 1969 kom de kvadratformade glasburkarna i olika storlekar med korklock. På 1970-talet formgav hon diverse glasprodukter för Boda Nova, exempelvis en tekanna med värmeställ som senare ofta blev plagierad samt denna servis av stengods, som har blivit mycket uppskattad.

Kaffekopparna är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Inga nagg, sprickor eller krackeleringar. Det finns endast svaga spår av att faten staplats på varandra, som det ju lätt blir när man förvarar stengods på detta sätt. Fotografierna är tagna i ganska starkt solsken så det är solen och en trädkrona som ger lite schatteringar i den kolsvarta glasyren.

Dimensioner:

Diameter fat ca 14,7 cm
Diameter kopp ca 8,8 cm
Höjd kopp ca 5,5 cm
Total vikt för alla sex kopparna med fat ca 1990 gram

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Kaffekopparna kommer att bli mycket väl emballerade. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 644 544 816

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fre 20 sep 17:33

Boda Nova - 6 kaffekoppar - Signe Persson-Melin - stengods

Utropspris

|0 Bud

390 kr

Slutar om

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 056 omdömen

Läs omdömen