Beskrivning

Vintage GranCde lássico Eterna 4000 Executive Herrklocka 1980s

Välkommen till min sida :

Beskrivning på klockan kondition:

Årtal: 1980s
Boett: Bra
Diameter : kommer snart
Backsida: Med lite märken, efter polera ska bli ny
Krona : Bra och lätt om byta tid
Urverk: Bra, top 4000 series
Urtavla: mycket fin men med några märken från decennier, mycket fin
Armband : Läder

Eterna Executive Quartz 4000 är en vintage modell som representerar Eternas inträde i kvarts-teknologin. Eterna, som traditionellt är känd för sina mekaniska klockor, anammade också kvartsklockor under kvartskrisen på 1970- och 1980-talen. Här är några typiska egenskaper du kan hitta hos Eterna Executive Quartz 4000:

1. **Kvartsrörelse**: Som en kvartsklocka drivs den av ett batteri och är sannolikt mycket exakt, vilket kräver mindre underhåll än mekaniska motsvarigheter.

2. **Boettens design**: Boetten är troligen gjord av rostfritt stål, även om guldpläterade versioner också kan finnas. Designen skulle återspegla tidens estetik, möjligen med en smalare profil jämfört med mekaniska klockor.

3. **Urskiva**: Urskivan kan ha en ren och elegant design, med enkla index och visare, och eventuellt ett datumfönster.

Eterna, en schweizisk klocktillverkare grundad 1856, genomgick betydande förändringar under 1980-talet. Denna period präglades av efterdyningarna av kvartskrisen, som hade en djupgående inverkan på den traditionella schweiziska klockindustrin.

### Viktiga Aspekter av Eternas Historia på 1980-talet:

**Anpassning till Kvarstteknologi**:
- Som svar på kvartskrisen på 1970-talet, då billiga och mycket exakta kvartsklockor från Japan revolutionerade marknaden, började Eterna, liksom många andra schweiziska klocktillverkare, att producera kvartsklockor. Eterna Executive Quartz 4000 är ett exempel på denna anpassning.
- Eternas övergång till kvarstteknologi gjorde det möjligt för företaget att förbli konkurrenskraftigt och behålla sin marknadsnärvaro.

**Fokus på Innovation**:
- Eterna fortsatte att fokusera på innovation, vilket hade varit en grundläggande del av företaget sedan dess grundande. Detta innefattade förfining av sina kvarsrörelser och utforskning av nya material och designer.
- Märket bibehöll också sitt engagemang för kvalitet och precision, vilket säkerställde att även dess kvarsklockor uppfyllde höga standarder.

**Ägar- och Ledningsförändringar**:
- Under 1980-talet, liksom många andra schweiziska märken, ställdes Eterna inför ekonomiska utmaningar på grund av de förändrade marknadsdynamikerna. Detta ledde till förändringar i ägarskap och ledning.
- 1982 såldes Eterna till industrikonglomeratet General Corporation.

. **Bevarande av Arv**:
- Trots utmaningarna gjorde Eterna ansträngningar för att bevara sitt arv och fortsätta att producera mekaniska klockor. Märkets engagemang för hantverk och traditionella klocktillverkningstekniker förblev starkt.
- Eternas historiska betydelse, inklusive dess bidrag som uppfinningen av kullagerrotorn för automatiska rörelser 1948, fortsatte att vara en stolthet och en marknadsföringspunkt.

. **Diversifiering av Produktlinje**:
- Eterna diversifierade sin produktlinje för att tillgodose olika marknadssegment. Detta inkluderade introduktionen av sportigare modeller och eleganta klockor, både i kvarts- och mekaniska format.
- Märket syftade till att attrahera en bredare kundbas genom att erbjuda en mängd olika stilar och teknologier.

**Marknadsföring och Varumärkespositionering**:
- Eterna arbetade med att ompositionera sitt varumärke på den konkurrensutsatta marknaden, med betoning på sitt schweiziska arv, hantverk och innovativa anda.

Kära kund!
Du som är intresserad av denna vintageklocka, läs noga igenom klockans specifikationer och status!
Jag har testat den utförligt innan jag lagt upp den till försäljning och jag kommer att göra det igen efter att ha sålt den, precis innan jag skickar den till dig, så att jag kan säkerställa maximal kvalitet och bevisa för dig att klockan faktiskt fungerar som den ska!

På det sättet kan jag försäkra dig om att du alltid kan lita på att köpa av mig, eftersom klockan har gått igenom en grundlig utvärdering!

Du kan kontakta mig direkt om du har funderingar, frågor eller vill bjuda på ett specifikt klocka!

Till dig som ska köpa klockan, innan du köper, om du känner dig osäkert och har funderingar över denna klocka eller en annan klocka, snälla skicka alla frågor om klockan om du tvivlar på nånting som gör dig osäkert.
Jag kan gladeligen svara så när ni får era klockor allt känns bra och allt är i ordning!

Beskrivning på klockan kondition:

Snabb leverans + spårning
(Jag använder bara Postnord och UPS
Ni får leverans genom 8-9 dager efter jag har tagit emot betalningen.

Alla klockor är väl förpackad (bubbelpåse
stark låda och nån slags skydd inuti så klockan kan bevara sin skicklighet)

Du kan kontakta mig direkt när du har funderingar, frågor eller vill bjuda på ett specifikt klocka!

Tack så mycket!!

Objektnr 637 079 586

Visningar 131

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Sön 30 jun 20:34

Vintage Super Clássico Eterna 4000 Executive Herrklocka 1980s

Ledande bud

|

457 kr

Slutar om

Reservationspris ej uppnått

Visionario

Jakobstad, Finland

4.9

Visionario

Verifierad

Toppsäljare

241 omdömen

Läs omdömen