Beskrivning

Det här spelet köpte jag 1974 och jag har spelat det tre gånger (se bild). De stansade spelpjäserna är alltså använda men återlagda i sin ram för kontroll av att spelet är komplett. 2 hörn på locket har spruckit (se bild). I övrigt är spelet i nära nyskick. Ett bra tillfälle för dig som samlar eller tycker om att spela strategispel.

Spelet är för 2 spelare och är lämpligt för åldrarna 12 år och uppåt.

Afrika Korps är ett enkelt och roligt historiskt spel om Rommels strider med engelsmännen i Nordafrika under andra världskriget. Ett av de tidiga Avalon Hill krigsspelen för nybörjare.

Ända sedan människor började tillverka vapen har de använt dem för att skapa legender: i början av 1941, när hans erövring av Europa skämdes över att hans italienska allierade hade besegrats i Afrika, skickade Hitler general Erwin Rommel för att förhindra ett till synes oundvikligt nederlag för axelmakterna. Rommel omorganiserade styrkorna under sitt befäl till Deutsches Afrika Korps (DAK) och inledde omedelbart den första av sina legendariska ökenoffensiver.

Nu är legenden om "The Desert Fox" återskapad. Från april 1941 till och med slaget vid El Alamein i slutet av 1942. Afrika Korps simulerar den mobila konflikten mellan Rommels Panzerarmee Afrika och den brittiska åttonde armén som försvarar Egypten och Suezkanalen. Under varje månatlig spelomgång kan initiativet skifta från den tyska till den allierade spelaren eftersom båda kommer att förstå varför Rommel kallade Nordafrika för "En taktikers paradis; en logistikofficers mardröm."

En 2:a på Avalon Hills komplexitetsskala från 1 (låg) till 10 (hög). Speltid: 2 till 4 timmar

Inkluderar 44" x 14" monterad kartbräda över Nordafrika, spelpjäser som representerar axelmakternas och de allierades militära förband, tabell över stridsresultat, tidsrekordkort, tärning och regler.

Objektnr 646 281 152

Visningar 132

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Mån 7 okt 09:48

Avalon Hill - Afrika Korps - Krigsspel från 1964 - i gott till mycket gott skick

Ledande bud

|

280 kr

Slutar om

sveasen

ÖSMO, Sverige

5.0

Verifierad

39 omdömen

Läs omdömen