Beskrivning

Upptäck magin hos vår exklusiva rosa Dolomite kristall – en sann pärla i mineralriket! Med sina förföriskt mjuka rosa toner och sin naturliga skönhet, utstrålar denna kristall en känsla av lugn och harmoni som kan förvandla vilket rum som helst till en fristad av ro och balans. Perfekt som en elegant dekoration eller en meningsfull gåva, denna Dolomite kristall är inte bara ett visuellt mästerverk, utan bär även på jordens helande energier. Ge ditt hem en touch av naturens under och låt den rosa Dolomite kristall bli hjärtat i din samling.

Skickar alltid min kristaller renade.
Tänk på att naturliga inklusioner, bergrester och oregelbundenheter förekommer i natursten.

Höjd: 3 cm
Bredd: 5,5 cm
Vikt: 34 gram

*Rosa Dolomite

Upptäck magin hos vår exklusiva rosa Dolomite kristall – en sann pärla i mineralriket! Med sina förföriskt mjuka rosa toner och sin naturliga skönhet, utstrålar denna kristall en känsla av lugn och harmoni som kan förvandla vilket rum som helst till en fristad av ro och balans. Perfekt som en elegant dekoration eller en meningsfull gåva, denna Dolomite kristall är inte bara ett visuellt mästerverk, utan bär även på jordens helande energier. Ge ditt hem en touch av naturens under och låt den rosa Dolomite kristall bli hjärtat i din samling. Ta steget in i en värld av skönhet och välbefinnande – det är dags att lysa upp ditt liv med rosa Dolomite!

Dolomitsten, dess historia, ursprung och sammansättning, egenskaper i stenterapi

Dolomit underlättar mental återhämtning och verkar även på sömnen. Den är särskilt uppskattad under en period av stress. Upptäck alla dygder av denna sten i stenterapi…

Dolomitstenens historia

Produkten har ett glasartat utseende och är vanligtvis formad med en vacker blandning av färger som ger den unika mönster. Den kan finnas i grått, vitt, rött, ljusrosa och till och med gulbrunt. Dess huvudsakliga användningsområden är inom prydnads- och cementtillverkning. Inom trädgårdsodling kan den sänka surhetsgraden i jorden när den blandas med den. Industriellt används den som foder i kok- och brännugnar, som fyllmedel i färger och plaster, vid tillverkning av glas, stål och keramik. På grund av sitt höga kalcium- och magnesiuminnehåll används den också vid tillverkning av salter mot illamående, trötthet och ledsenhet. Detta mineral upptäcktes 1779 av den toskanska mineralogen Giovanni Arduino, som noterade en annan sorts kalksten i de tyrolska Alperna. Det skulle dock dröja tolv år innan det identifierades och skiljdes från kalcit av fransmannen Déodat Gratet de Dolomieu, och ytterligare ett år innan upptäckten formellt tillskrevs en annan mineralog, Horace-Bénédict de Saussure. Eftersom han kom från en berömd familj av schweiziska geologer som hade auktoritet i vetenskapliga kretsar, är det hans son Nicolas-Théodore som kommer att erkännas som den officiella uppfinnaren av dolomitstenen. Han skulle ge den sitt nuvarande namn till ära för sin föregångare, Déodat Gratet de Dolomieu.

Tecknet blev den geografiska beteckningen för Fassadalen, Gardena, Badia, Pustertal och de venetianska alperna 1837 genom att det publicerades i en guidebok. Men dess spridning i Europa skedde 27 år senare genom boken ”The Dolomite Mountains, Travel Guide to Two English Naturalists” av J. Gilbert och G.C. Churchill. Detta italienska bergsmassiv i de sydöstra föralperna är sedan 2009 upptaget på Unescos världsarvslista. Idag finns dolomitfyndigheter inte bara i Italien utan även i Spanien, USA och Frankrike. Dessa är alla producenter av anmärkningsvärda exemplar. Till skillnad från Dolomieu och Saussure, som i detta mineral såg en hög koncentration av aluminium, identifierade Arduino dess verkliga huvudkomponent. Det är också han som formulerade hypotesen om dolomitstenens bildning. Gällande i moderna vetenskapliga kretsar skulle denna sten vara resultatet av en kemisk reaktion av vanlig kalksten på botten av havsbottnen som skulle ersätta kalcium med magnesium.

Samfraktar gärna om ni hittar fler favoriter i mitt sortiment

Objektnr 647 714 432

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

*Wow Kristall kluster i Rosa Dolomit

Slutar 11 nov 15:21

199 kr

Lovecrystals

Bromma/Stockholm, Sverige

5.0

Lovecrystals

Verifierad

Toppsäljare

502 omdömen

Läs omdömen