Beskrivning

Pentax MX är en kompakt, helmekanisk 35mm SLR-kamera som introducerades av Pentax 1976. Den är välkänd för sin robusta konstruktion och kompakta design, samt sitt enkla och pålitliga handhavande, vilket gör den till en favorit bland många analoga fotografer.

Kameran fungerar felfritt, men ljusmätaren är inte testad då jag inte får upp locket till batterikammaren. Den har kosmetiska defekter, som att ett lock på undersidan saknas, samt en liten platta på spaken till vänster om objektivfästet.

Den spaken är faktiskt väldigt smart. Drar man den till vänster så spänner man självutlösaren (man trycker på en knapp bakom spaken för att utlösa den). Och trycker man den till höger så får man en bländarförhandsvisning i sökaren.

Kameran fungerar utan batterier (förutom ljusmätaren då). Den har Slutartider från 1s till 1/1000s, samt bulb-läge. Det är en av de minsta professionella SLR-kamerorna från sin tid.

Sökaren är stor och ljus, med utbytbara fokusskivor, vilket var ovanligt för så kompakta kameror. Sökaren visar både inställd slutartid och bländare i sökaren, vilket är väldigt smidigt.

Kameran har Pentax-K-bajonett, vilket ger tillgång till ett brett utbud av Pentax-objektiv.

Kolla in den här 3-minutersvideon om kameran!
https://youtu.be/CnZHNLb-6Ms

Kolla gärna in mina övriga annonser! Jag har bland annat objektiv som passar den här kameran!

Objektnr 648 530 374

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Pentax MX – Världens minsta helmekaniska SLR-kamera

Slutar 2 nov 18:56

Utropspris

0 Bud

699 kr

Gustulf

Karlskrona, Sverige

5.0

Gustulf

Verifierad

Toppsäljare

495 omdömen

Läs omdömen