Beskrivning

Handlingen är förlagd till den tyska staden Seefond vintern 1793.

Friedrich Meisner kommer till staden. Han är magnetisör och ryktet säger att han kan bota sjukdomar. Läkaren Claus Sehlingers dotter Maria är blind sedan tio års ålder och Meisner tillkallas för att ge henne synen tillbaka. Han lyckas och Sehlinger börjar att arbeta för Meisner.

Ryktet om Meisners storhet sprider sig och han beskrivs som en undergörare. Mängder av folk strömmar till för att försöka få allehanda olika åkommor botade. Men Meisner är emellertid inte enbart intresserad av att bota sjukdomar. Han förgriper sig sexuellt på en av sina patienter. Vidare börjar hans förflutna hinna ifatt honom och det uppdagas att han tidigare har begått brott.

Meisner går successivt från att vara en undergörare till att bli en kvacksalvare. I romanens avslutande kapitel delges läsaren en rättegång som hålls mot Meisner. Romanen avslutas dock innan domen förkunnas.

Kan hämtas på Loppis i Solna.

Samfrakt fungerar också vid köp från säljare Ullis28
-------------------------------------------------------------
Ha gärna en koll på annonser från säljare Ullis28, jag samfraktar. Tänk på att köp och budgivning är bindande på Tradera.

Information to buyers outside the Swedish borders: Shipping fee outside of EU is determined afterwards, depending on wich country the goods will be sent to.

Objektnr 648 165 886

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Köp mer och spara på frakten

 

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

BOK : Magnetisörens femte vinter av Per Olov Enquist 1964

Slutar 29 okt 21:56

Utropspris

0 Bud

10 kr

MAJUSKEL

Vällingby, Sverige

5.0

MAJUSKEL

Verifierad

Toppsäljare

118 omdömen

Läs omdömen