Beskrivning

Bra skick- namnad på framsidan, se bild

I boken sammanfattar Bengt Stern, som är legitimerad läkare, sina mångåriga erfarenheter av kurser i fördjupad självkännedom på kursgården Mullingstorp i Östergötland. Nära tretusen personer har under årens lopp genomgått hans Möt Dig Själv-kursgenom olika övningar, framförallt kring födelsen och döden, får kontakt med sin panik och dödsångest. Genom att hon lär sig välkomna dessa mörka sidor av sig själv - istället för att förtränga dem - ökar hennes självinsikt därhän att hon i sin livsföring klarar av att tillämpa en existentiell människosyn.

En sådan människosyn innebär att en människa tar ansvar för allt kreativt och omväxlande liv samtidigt som hon erfar livsglädje och sinnesfrid. Det finns i boken många exempel på hur en människa genom fördjupad självkännedom - ofta på ett mirakulöst sätt - förbättrar sin psykiska och kroppsliga hälsa. Den dramatiska hälsoförbättringen förklaras av att denna människa genom att lära känna sig själv på livets djupaste plan, får kontakt med en aspekt inom sig där hon är obegränsad. När denna obegränsade aspekt integreras med hennes yttre värld, dit olika sjukdomssymptom hör, sker en försoning inom henne. I och med försoningen försvinner hennes symptom på samma sätt som mörkret försvinner när man tänder en lampa.

På bokens baksida skrifter Gottfried Grafström: "Kanske är det inte bara individer som Bengt bidrar till På Mullingstorp kan man ana en ny tidsålders födslovåndor, samtidigt som man plågas av det gamla sjuka paradigmets dödsryckningar På Mullingstorp bryter förlåtelsens späda skott sakta men säkert igenom tidens armerade betongmuskler".

Objektnr 631497682

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 14:17

Att må dåligt är en bra början : en bok om den obegränsade människan

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

JonasLandskrona

Landskrona, Sverige

5.0

JonasLandskrona

Verifierad

Toppsäljare

153 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?